Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Redwall Grayleaf

KRJ I, YLA2

Kuollut 29. syyskuuta 2019

© Dalhoeve / with permission

 Kutsumanimi: Ray  Kasvattaja: Redwall Equine Estate
 Rotu, sukupuoli: Hannoverinhevonen, ori Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Musta, 168 cm  Rekisterinumero: VH18-011-0048
 Syntynyt:
 
15.05.2015, Iso-Britannia
8-vuotias 15.11.2015
 Koulutus:
 
Koulupainotteinen
ko. Grand Prix, re. 100 cm


Silmissäni vilisi sydämiä, kun iskin silmäni Redwall nimiseen talliin ja sen myynnissä oleviin vanhasukuisiin hannoverisiin. En tiedä, missä ihmeessä kasvattaja oli onnistunut hevosiaan piilottelemaan, kun en Redwallista ollut kuullut koskaan aiemmin. Kaikki myynnissä olevat yksilöt olivat sen verta upeita, etten meinannut pysyä pöksyissäni, ja pamautin enempiä miettimättä ostotarjousta Grayleaf nimisestä orista. Olin onneni kukkuloilla, kun pikimusta kouluori lähti matkaani ja pääsin hakemaan sitä Briteistä luokseni Hollantiin. Hakeminen tosin oli lopulta helpommin sanottu kuin tehty, Grayleaf oli meinaan sellainen hosuli, että oksat pois. Tullut kuulema isäänsä, kasvattaja naureskeli, kun ori retuutti minut viidettä kertaa ohi rekan lastausrampista. Noh, sain sen lopulta pakattua ja kuljetettua kotiin, mutta arki tämän sankarin kanssa on kyllä ollut aikamoista melskettä. En silti kadu mitään!

Grayleaf aka Ray on todellakin monin tavoin isänsä poika, eikä suinkaan vain komeassa ulkonäössä ja laadukkaissa liikkeissä. Mietimme aina välillä tallityöntekijöiden kanssa, että mihinköhän ori on päänsä varsana kolauttanut, sillä meinaan tuntuu olevan jokunen ruuvi löysällä tai kokonaan irti. Ray on pahimman luokan hosuhousu, sitä ei voi kieltää. Paikallaan pysyminen ja keskittyminen maan tasalla toimittaessa ovat orille aivan vieraita käsitteitä, orilla on koko ajan jotain pientä menossa. Jos sitä komentaa, se alkaa yleensä kapinallisesti kuopimaan. Tosin nykyään sen aika usein sallitaan moinen jalan heiluttelu, sillä etukoiven liikkuessa muu kroppa pysyy paikallaan, ja sehän on aika voittava tilanne (600 kiloa liikettä versus etujalan verran liikettä). Pahantahtoinen tai häijy Ray ei ole missään nimessä, se ei vain yksinkertaisesti malta. Yhtään mitään. Milloinkaan. Oltiin sitten menossa tai tulossa tai ihan vaan olemassa, niin orin pää käy kuin tuuliviiri puolelta toiselle, kun se haluaisi nähdä ja kokea kaiken.

Selkään pääseminen on aikamoinen työmaa aina välillä, varsinkin jos yrität sitä ulkona tuulisessa säässä. Sinulla on tasan sekunti aikaa nostaa jalka jalustimeen, ja sen jälkeen saat punnertaa itseäsi intopinkeenä eteenpäin kävelen, tai pahimmillaan ravaavan, hevosen kyytiin. Orin pään taivuttaminen itseäsi kohti auttaa jonkin verran sen paikallaan pitämisessä, muttei silläkään täydellisyyttä saavuteta. Kakara mikä kakara. Motivaation puutteesta Rayta ei voi syyttää, se on aina valmiina hommiin ja työskentelee enemmän kuin mielellään. Alkukäynneissä sillä tuppaa olemaan vielä niin paljon menohaluja, että sille kasvaa ylimääräinen viides jalka ja kuudes aisti, mutta hien alkaessa virrata, alkaa se myös keskittyä. Keskittyessään tosissaan Ray on aivan ihana ratsastaa, ei voi muuta sanoa. Se ei ole mikään yltiömaalisen herkkä, mutta se on taitava ja yritteliäs, ja sehän riittää jo käsittämättömän pitkälle. Ray heijastelee pitkälti ratsastajaansa. Jos et ratsasta kunnolla, ei Ray liiku kunnolla, vaan hölköttelee mielellään vanhan ratsastuskouluponin tapaan pitkin soikion mallista uraa. Vaadi, niin Ray kyllä antaa kaikkensa ja enemmänkin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Redwall Galedeep
hann, 172 cm, m, GB

KRJ I

ii. Galerinos
hann, 171 cm, mrn, DE
KRJ II
iii. Gaderian evm
iie. Caressa evm
ie. Provenance
hann, 164 cm, rt, DE
KRJ I
iei. Porthos V evm
iee. Cedrella of Zenith evm

e. Redwall Pearlwhite
hann, 163 cm, rn, GB

KRJ I

ei. Poulsard
hann, 170 cm, m, DE
KRJ II
eii. Vester evm
eie. Kasimira evm
ee. Jaqueminot
hann, 169 cm, rn, DE
KRJ II
eei. Ingemar evm
eee. Renate evm


iii. Gaderian on näyttävän näköinen ja kokoinen tummanruunikko ori Saksasta. Dresdenin liepeillä sijaisevassa kilpatallissa majaileva ori on yksi tulevaisuuden huippunimistä, sillä Gaderianin kilpaura kouluradoilla on alkanut lupaavasti. Seitemänvuotias Gaderian on kisannut hyvällä menestyksellä vaativissa koululuokissa ja orilla tähdätään muutaman vuoden kuluttua kansainvälisiin kilpailuihin. Ori on astunut vasta muutaman hassun tamman, mutta sille ennustetaan menestystä kouluratojen ohella myös jalostuspuolella.

iie. Caressa tunnetaan saksalaiskasvattajien keskuudessa taitavana, mutta järkeä vailla olevana tammana. Caressan kapinointi ratsastajaansa vastaan on jotain käsittämätöntä, sillä muutoin niin lahjakas ja tallitavoiltaan sopuisan tamman käytös muuttuu heti, kun sille laitetaan satula selkään. Muutaman kisakokeilun jälkeen Caressa on siirretty pois kisaavien hevosten listalta. Tamman käytös on muuttunut silmiinpistävän paljon sen jälkeen, kun sen ei ole tarvinut mennä punnertamaan ratsastuskentälle. Hyväksi seurahevoseksi osoittautunut Caressa on pitänyt erinomaista huolta myös jälkikasvustaan, joten äidinvaisto sillä ainakin ollut paikallaan.

iei. Porthos V on Saksassa vaikuttava massiivinen punarautias hannoverori, joka on kilpaillut hyvällä menestyksellä kansallisen tason kouluratsastuskilpailuissa. Yksitoistavuotias Porthos on saavuttanut omistajansa Matthew Spizin kanssa parhaat tuloksensa vaativissa koululuokissa, mutta ori on myös onnistunut napsimaan muutamissa tärkeissä kilpailuissa sijoituksia myös Intermediate tason luokissakin. Kuusivuotiaana hannoverien kantakirjaan hyväksytty Porthos sai muutama vuosi takaperin jalostusoikeudet myös oldenburgien ja reininhevosten kantakirjoihin. Luonteeltaan rauhallinen Porthos onkin ollut jopa yllättävän suosittu jalostusori, kun ottaa huomioon, ettei ori kilpamenestyksensä osalta kuulu Saksan kovan hevostason kirkkaimpaan kärkeen.

iee. Cedrella of Zenith kuuluu hannoverinhevosia kasvattavan Zenith Warmbloodsin puoliveriperheeseen. Vaaleanrautias Cedrella toimii tätä nykyä puhtaasti siitoshevosen roolissa, mutta nuoremmalla iällä tamma on kilpaillut vaativissa kouluratsastusluokissa, voittaen tai sijoittuen kaikkiaan kaksitoista kertaa. Tällä hetkellä Cedrella on varsonut vain kolme kertaa ja vähäinen varsojen määrä johtuukin pitkälti tamman aikaisemmasta, joskin ei niin aktiivisesta kisaurasta. Luonteeltaan Cedrella on melko kipakka, joka ilmenee helpoiten erityisesti muiden hevosten läheisyydessä. Siittolan omistaja onkin kertonut, että tällä hetkellä viisitoistavuotiasta Cedrellaa voi tarhata ainoastaan nuorten hevosten kanssa, sillä tamma pompottaa hyvin helposti hevosia, jotka tulevat haastamaan sen johtajuusasemaa. Kaksijalkaisten kanssa Cedrella on osoittautunut kuitenkin yhteistyöhaluiseksi, eikä muilta osin Cedrellaa voi moittia luonteensa puolesta.

eii. Vester on tunnettu saksalainen jalostusori, joka ei tosin ole elämänsä aikana kilpaillut kouluradoilla sitten nuoruusvuosiensa, mutta orin avut jalostuspuolella painottuvatkin toisenlaisiin asioihin. Vester on hienon ja menestyksekkään koulusuvun vesa, joten tällä orilla on ollut syntymästään asti huima määrä kapasiteettia, eikä sen ole tarvinut raivata tietään omistajansa suosioon. Tämä musta 170cm korkea ori omaa katseenkestävän rakenteen ja sävyisä luonne on tottakai monen sukupolven tarkan jalostuksen tuote. Kouluradoilla orilla tosiaan ei ole meriittejä esiteltävänään, mutta siitä huolimatta Vester on ollut erittäin suosittu jalostusori, etenkin kotimaassaan Saksassa.

eie. Kasimira kärsi synnynnäisestä jalkavaivastaja sen vuoksi tammasta ei koskaan ollut kilparatsuksi. Kelpo suvusta tulevalla tammalla arveltiin olevan kapasiteettia kansalliselle tasolle saakka, mutta Kasimiran kanssa ei koskaan päästy niin pitkälle, kun jalka alkoi vaivata. Engel Abbingin omistuksessa oleva punaruunikko tamma on varsonut kaikkiaan kahdeksan kertaa ja Kasimiran tunnetuimpiin jälkeläisiinkuuluvat Belgiassa vaikuttava ori Kazaar sekä Kashmire-tamma, joka on saavuttanut hienoja kilpatuloksia kansallisen tason kouluradoilla.

eei. Ingemar tunnetaan Saksassa vaativien luokkien koulukonkarina, jonka menestys kouluradoilla on ollut kiitettävää. Orista ei kuitenkaan ole kehittynyt kansainvälisen tason kisatykkiä, sillä Ingemarin kapasiteetti ei aivan riitä Grand Prix tasolle, ainakaan siinä määrin, että ori pystyisi kamppailemaan kärkisijoituksista. Ingemar omaa kuitenkin kauniit ja harmoniset liikkeet ja oria on kehuttu nopeaksi oppimaan ja erittäin yhteistyöhaluiseksi kaveriksi. Rakenteellisesti sopuisa ori on ollut melko ahkerassa jalostuskäytössä etenkin viimeisimpinä vuosina, vaikkakaan Imgemarin kilpailumenestys ei ole ollut huippuluokkaa. Orin periyttäjän kyvyistä ei olla vielä varmoja, sillä sen jälkeläiset ovat vasta kisauransa alkutaipaleella.

eee. Renate majailee parhaillaan Rudi Blumenthalin piensiittolan tiloissa. Tamma ostettiin siittolaan jo ennen kuin se ratsukoulutus oli päässyt alkuun ja Renatesta oli tarkoitus tulla Grand Prix tason koulutaituri. Tamma ennätti kilpailla erinomaisella menestysellä kuusivuotiaaksi saakka, kunnes valitettava tapaturma pilasi sen kilpauran. Tamma lenkuttaa tapauksen jäljiltä yhä, eikä loukkaantunut jalka kestä ratsastuksen tuomaa rasitusta. Renate on kuitenkin saanut jäädä Rudin talliin siitostammaksi, sillä tamma on säyseä ja tulee hyvin toimeen muiden tammojen kanssa. Renate on myös siittolan omistajan suosikki, mikä näkyy tamman hyvin hoidetussa ulkomuodossa.

Sukuselvitys © Sacrificial
 

Syntynyt Varsa Emä
s. 08.01.2019 holst-o. Greenleaf d'Lion KTK-III e. Nakia '88
s. 27.01.2019 irp-o. Galileo di Sierra e. Scorpica Noir
s. 05.02.2019 ewb-o. Goldleaf KV-II e. Medea vd Halor
s. 04.03.2019 hann-o. Grandleaf KV-I, KTK-III e. Dawnfrost Aisha

Kilpailukalenteri

KRJ: 42 sijoitusta  

23.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/30
23.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 4/30
27.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/30
28.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/30
29.05.2015 - KRJ - Wolf's Sporthorses - Grand Prix - 1/30
03.06.2015 - KRJ - Wolf's Sporthorses - Grand Prix - 2/30
04.06.2015 - KRJ - Wolf's Sporthorses - Grand Prix - 3/30
05.06.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 2/30
05.06.2015 - KRJ - Wolf's Sporthorses - Grand Prix - 2/30
06.06.2015 - KRJ - Wolf's Sporthorses - Grand Prix - 4/30
09.06.2015 - KRJ - Wolf's Sporthorses - Grand Prix - 2/30
13.06.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 2/30
03.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 3/30
03.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 2/30
04.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 5/30
05.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 1/30
09.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 4/30
10.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 4/30
11.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 1/30
12.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 5/30
14.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 2/30

16.12.2015 - KRJ - Giaya - Grand Prix - 3/30
28.10.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 03/30
01.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 03/40
04.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 04/40
06.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 03/40
08.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 01/40
02.11.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 05/30
04.11.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 03/30
04.11.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 03/30
05.11.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 03/30
06.11.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 03/30
11.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 06/40
29.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 01/40
13.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 04/30
17.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 03/30
18.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 03/30
22.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 03/30
26.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 05/30
28.11.2018 - KRJ - Gestüt Helmwald - Grand Prix - 03/30
01.12.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 04/40
04.12.2018 - KRJ - Colosseum - Grand Prix - 05/40

Päiväkirja

08.01.2019 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Juoksin pää kolmantena jalkana pihamaan halki tallia kohti, hyppien riemusta ja joka toisella askeleelle melkein kaatuen hiekoitusta pahasti vailla olevalla jääkentällä. "Katsokaa!" huusin heti saatuani oven aukia, vain tajutakseni puhuvani typötyhjälle tallille. Hevoset olivat tarhoissaan ja kaikki työntekijät oletettavasti lounastauolla. Kiiruhdin satulahuoneen kautta keittiöön. Ei sielläkään ollut tungosta, mutta Emily ja Martin kuitenkin kiistelivät innokkaasti jonkin uuden apuohjan hyödyistä ja haitoista. "Katsokaa, Rayn ensimmäinen varsa syntyi tänä aamuna!" kajautin riemukkaasti ja ojensin älypuhelintani näytille. "Greenleaf d'Lion... No ei huono! Eiköhän tosta tule isänsä kaltainen tähti", Emily totesi tyytyväisenä, ja Martinkin nyökkäsi hyväksyvästi. Eivät selvästi olleet ihan niin innoissaan kuin minä, tylsimykset. Varsat on aina iso juttu! Vaikka niitä nurkissa pyöriikin ympäri vuoden tusinan verran... "Menen kertomaan uutiset tuoreelle isälle!" ilmoitin ja katosin yhtä vauhdilla kuin olin saapunutkin.

Raylla oli päiväheinien nauttiminen kesken, mutta tapojensa mukaisesti heti havaitessaan lähestyvää liikettä, sen pää räjähti taivaisiin ja silmät kiinnittyivät minuun. Loimiin paketoitu ori ravasi kiireesti minua vastaan lumihangessa, kun ujuttauduin sen tarhan puolelle. "Katsos tätä! Sun ihan eka jälkeläinen!" sanoin sille ja ojensin kädessäni olevan puhelimen. Kuvassa seisoi huterasti vastasyntynyt tummanruunikko orivarsa, jolla oli valkea sukka jokaisessa jalassa. Ray tuijotti hetken näytön suuntaan, ihan kuin olisi muka ymmärtänyt jotain, mutta yritti sitten maistaa puhelimen kulmaa, ja jouduin pelastamaan rakkaan OnePlussani takin suojiin. "Ainakin kymmenkunta vastaavaa ihanuuttaa vielä lisää, eikö?" kysyin ja ojensin käteni rapsuttaakseni Rayn otsaa. En ehtinyt kuin hipaista mustaa karvaa, kun ori jo kyllästyi juttuihini ja suuntasi takaisin heiniensä luo.

22.03.2019 Kouluvalmennus, valmentajana Jannica

Myös Raylla riitti menohaluja, joten aloittelimme sen kanssa samalla tavalla valmennusta kuin Sonjan ja Milon kanssa: siirtymisillä, paljon voltteja ja ympyröitä mukaan ottaen. Vähitellen vauhtikin siitä siirtyi keskittymiseen, yrityksen puutteesta ei oria kyllä voinut syyttää, se työskenteli innokkaasti, alkuun hieman liiankin, eikä suurikaan kekseliäisyytemme tehtävien suhteen meinannut riittää saamaan keskittymistä kohdalleen. Huomasin alkuverkan jälkeen, että taisivat myös ratsastajan ajatukset hieman harhailla, mitä ori käytti sumeilematta hyväkseen ja teki kaikkea vähän sinne päin.

Sitten kun ratsastaja oli herätelty työntekoon alkoi orikin selkeästi päästä työmoodiin ja teki tehtävät jo suuremmalla panostuksella. Pääsitte tekemään alkuverkan jälkeen pohkeenväistöä pituushalkaisijaa pitkin uralle vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Lyhyen sivun alkuun tullessa nostettiin laukka ja tehtiin pääty-ympyrä laukassa asettaen puolet ympyrästä sisälle ja puolet ulospäin. Tämän jälkeen pitkän sivun keskeltä tuli jälleen siirtyminen harjoitusraviin. Ray työskenteli väistöjen parissa alkuun hieman tahmeasti, mutta rupesi vähitellen takaosalla kunnolla töihin, muutama mörkökin taisi kentänkulmassa asua, kunnes päästiin keskittymään jälleen asiaan.

Jätimme hetkeksi väistöt ja lyhyiden käyntipätkien jälkeen sait jatkaa ravissa tarjoten orille paljon tekemistä volteilla ja täyskaarroilla keventäen ravissa. Ori taipui oikein hyvin pohkeiden väliin ja oli hyvin ulko-ohjan tuella verryttyään. Ratsastajalle orin ravissa ei ollut helpointa istua, kuten kasvoilta kuvastui helpotus tämän tehtävän aikana, kun saikin keventää. Sait vielä lopputunnista tehdä laukassa muutamia piruetteja ja voltteja, kiinnitä etenkin piruetin jälkeen tehdyissä volteissa huomiota voltin pyöreyteen, kääntävät avut saavat olla hieman lempeämmät kuin piruetilla, nyt orilla tahtoo vähän mennä sekaisin välillä mitä siltä haetaan. Ray kuunteli apuja oikein hyvin myöskin laukassa ja Sonja kiitteli tunnin jälkeen hyvistä vinkeistä, joita oli tänään saanut.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com