Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Renard Wolf

KTK-II, KRJ II, YLA2

Kuollut 29. syyskuuta 2019

 

© Midas-Touch Stud / with permission

 Kutsumanimi: Reda  Kasvattaja: Hukkapuro
 Rotu, sukupuoli: Hannoverinhevonen, ori Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Rautias, 170 cm  Rekisterinumero: VH15-011-0424
 Syntynyt:
 
08.10.2015, Suomi
8-vuotias 01.09.2016
 Koulutus:
 
Koulupainotteinen
ko. Intermediate II, re. 100 cm

 

Kun ensimmäisen kerran näin Renard Wolfin, se erottui joukosta, muttei suinkaan edukseen. Se oli kaukana kansikuviin sopivista kiiltävistä oreista: sen jalat oli kuorrutettu mudalla polviin asti, vaikka tarha oli laadukas ja kuiva, se oli takakorkea ja kitukasvuinen takkupallero. Orin kasvattaja vakuutti minulle, että kakara kyllä näytti puunattuna oikeasti hyvältä ja sukunsa veroiselta. Hänellä oli kuvia todisteeksi, joten kai se oli pakko uskoa. Enää siis takakorkeus huoletti, mutta otin riskin ja ostin orin siitä huolimatta - se oli halvempi kuin muut Hukkapuron tarjoamat kouluorit, joten seurasin lompakkoni ääntä järkeni sijaan. Riski kannatti, sillä Redasta kasvoi lihaksikas, 170 senttinen huippuratsu, joka on vienyt sydämeni ikiajoiksi - vaikkakin säännöllisin väliajoin harkitsen edelleen palauttavani sen seuraavalla laivalla Suomeen.

Reda on sellainen tuuliviiri ettei ole ennen nähty toista. Omalla tavallaan se osaa olla yksi parhaiten käyttäytyvistä oreistani, mutta toisinaan se vetää kyllä negatiivisia pisteitä kotiin sellaisella vauhdilla, että tekisi joskus melkein mieli soittaa teurastajalle. Vaarallinen Reda ei ole, mutta arvaamaton kylläkin, joten Redan palvelusväki on tiivistetty vain muutamaan ihmiseen, jotka tuntevat orin oikut entuudestaan. Yhtenä hetkenä Reda saattaa olla täysin leppoinen herrasmies, kun taas seuraavana se saattaa keksiä, ettei se pidäkään sinusta, ja yrittää häätää sinut luotaan hampaidensa ja tulikavioidensa avulla. Ihan täysin ilman syyttä Reda ei kuitenkaan kimppuusi käy, ei huolta. Napakat, määrätietoiset ja johdonmukaiset käsittelytavat ovat kaiken a ja o. Rutiineita seuratessa Reda on helppo tapaus, suorastaan ihastuttava, vaikkei sen kanssa kannatakaan kauheasti halailla. Jos toimintasi on Redan mielestä uhkaavaa tai epämääräistä, se hermostuu, ja alkaa taistelemaan jokaista pienintäkin asiaa vastaan. Jos vahingossa onnistut herättämään tuittupään demonit, voit kyllä vielä pelastaa tilanteen ruokalahjuksilla, mutta jos toistuvasti herätät tämän orin epäilykset aikomuksiasi kohtaan, saat vihat päällesi ikiajoiksi.

Ori tuli minulle nuorena ja pääsin tutustumaan sen vaikeaan luonteeseen jo varhain, joten emme ole ikinä edes leikillämme kokeilleet laittaa Redalle ennestään tuntematonta ihmistä sen kyytiin. En usko, että se päättyisi kovin hyvin. Kun luottamus on kunnossa, Reda on mitä erinomaisin ratsu. Sillä riittää työskentelyintoa aamusta iltaan ja se reagoi apuihin viivyttelemättä, yrittäen aina parhaansa. Ratsastajan täytyy olla tarkka omista tekemisistään, sillä yllätys yllätys Reda ei anna virheitä kovin helposti anteeksi. Etenkin istuntaa se vahtii koko ajan. Kun ratsastaja hoitaa homman kunnolla, niin tekee myös Reda. Oikein ratsastettuna orin askeleet ovat lennokkaita ja sulavia, suorastaan täydellisiä, eikä sillä ihan heti kapasiteettikaan lopu kesken. Esteradoilla Reda vetelee käsittämättömillä ilmavaroilla ja kaiken lisäksi törkeää ylinopeutta, joten hypyt ovat jääneet vähemmälle, mikä ei tosin tunnu rautiasta paljoa haittaavaan. Se nauttii kouluratsastuksesta koko sielullaan. Välipäivinä maastoilu on Redan kanssa sopivaa ajanvietettä. Ori on rohkea, eikä kyttäile yhtikäs mitään, eikä kummemmin edes säpsähtele tutun kaksijalkaisen kanssa.

Tavallisesta arjesta poikkeavissa tilanteissa, kuten klinikalla tai kilpailuissa, Reda tapojensa mukaan toimii hyvin, jos sen laittaa toimimaan hyvin. Kun orille näyttää heti, miten homma tehdään, eikä anneta sille sijaa valittamiseen, se kulkee vaikka harmaan kiven läpi tyynen rauhallisesti. Vielä kertausmielessä saanen painottaa: rutiinit, luottamus ja johdonmukaisuus, muuta ei Redan kanssa tarvita.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Rendezvous
hann, 171 cm, rt

KRJ I

ii. Robert's Café evm
hann, 172 cm, rt
iii. Randy Rocker evm
iie. Schalina B evm
ie. Con Amore evm
hann, 167 cm, m
iei. Chassiro evm
iee. Farina XI evm

e. Pramia
hann, 170 cm, m

KRJ I

ei. Primero evm
hann, 168 cm, m
eii. Carco KK evm
eie. Prametta evm
ee. Rouletta evm
hann, 165 cm, m
eei. Heldo GER evm
eee. Renaja Brau evm


ii. Robert's Café on kahvinruskea trakehner, jonka päätä komistaa leveä läsi. Luonteeltaan melkoinen kovanaama, jolla on kuitenkin pehmeämpikin puoli. Ratsastettaessa aulis, muttei kuitenkaan mikään helppo ratsu. Ratsastajalta vaaditaankin runsaasti taitoa, jotta pystyisi käsittelemään vaikeaa oria. Kilpailuissa menestynyt etenkin kenttäkisoissa, mutta myös jonkinverran kouluradoilla. Suvullisesti mitä mainioin, vaikka sen suku onkin ennemin kenttähevosen kuin kouluratsun suku. Herran kasvattaja Mickey Robert on tunnettu erikoisista, mutta toimivista linjauksistaan kasvattajana.

ie. Con Amore on sitä vastoin kullanvärinen tamma, jolla on hiilenmustat jouhet. Luonteeltaan kiltti ja rauhallinen joskin hivenen tammamainen. Ratsastettaessa yleensä kuuliainen, mutta saattaa välillä testata ratsastajaansa kunnolla. Kilpailuissa menestynyt aina kansainvälisellätasolla asti kouluradoilla. Amoren suvussa on monia legendaarisia kouluratsuja, mutta myös joitain harvinaisempia nimiä. Neidin kasvattaja käyttää jalostuksessa pitkälti vanhoja legendaarisia linjoja, mutta myös harvinaisempia nimiä.

iii. Randy Rocker oli punaruunikon värityksen omaava hieman harvinaisemmasta suvusta tuleva oriherra, joka ei kuitenkaan ollut mikään rakenne kukkanen. Itse asiassa ori oli melko romuluinen ilmestys, mutta epäviehättävästä ulkonäöstään huolimatta ori oli mitä mainioin kouluratsu. Jo nuorena Randy Rocker osoitti olevansa varteen otettava kouluratsu voittamalla muun muassa 3-ja 4-vuotiaiden Euroopan Mestaruuden. Randy Rocker ei kuitenkaan ollut mikään helppo hevonen eikä se huolinut selkäänsä aivan ketä tahansa. Ammattiratsastaja Joachim Roucherin kanssa Randy Rocker kilpaili kuitenkin monta vuotta kouluratsastuksen huipulla kunnes 15-vuotiaana siirtyi siitosoriksi Ruotsiin Stuterij Stigmannin tiloihin. Ori jätti jälkeensä kymmenkunta jälkeläistä, joille se periytti lennokasta askellustaan. Randy Rocker menehtyi vanhuuden vaivoihin 20-vuotiaana omassa tarhassaan.

iie. Schalina B oli suurehko rautias hannover tamma, jolla ei paljon kilpailtu. Tammalla startattiin pari kertaa aluetason kilpailuissa, mutta tamman omistajat eivät halunneet käyttää sitä kilpailuissa, sillä Schalina B oli heille arvokas siitostamma. Schalina B nimittäin oli peräisin Saksan arvostetuimmasta koulu hannover linjoista, joten sen varsoille löytyi paljon kysyntää ympäri maailmaa, vaikkei tamma itse ollutkaan kerännyt meriittejä kilparadoilla. Siitostammana toimimisen lisäksi Schalina B kuitenkin kierteli näyttelyissä keräten ylistäviä kommentteja tuomareiltaan. Tamma myös kantakirjattiin I-palkinnolla sen ollessa 6-vuotias. Jälkeläisä Schalina B sai kahdeksan, joille kaikille tamma periytti erinomaisen rakenteensa lisäksi rauhallista luonnettaan. Schalina B menehtyi ähkyyn 16-vuotiaana varsottuaan viimeisen varsansa vain hieman aikaisemmin.

iei. Chassiro oli kimon värityksen omaava kansainvälisestikin menestystä kerännyt hannover ori, joka oli erittäin suosittu jalostusori paitsi kotimaassaan Saksassa myös muualla Euroopassa. Chassiron kouluratsun lahjoista kertoo jotain se, että ori pääsi edustamaan Saksaa Olympialaisissa kahdesti sijoittuen kummallakin kerralla viiden parhaan joukkoon. Olympialaisten lisäksi Chassiro keräsi menestystä myös EM ja MM-kilpailuista, voittaen Maailman mestaruuden ratsastajansa Charlotte Eklundin kanssa peräti viidesti. Chassiro joutui jättämään kilparadat 16-vuotiaana loukattuaan jalkansa tarhassa riehuessaan. Ennen menehtymistään Chassiro ehti astua parisenkymmentä tammaa, joille ori periytti kultaisen luonteensa lisäksi myös kouluratsun lahjojaan.

iee. Farina XI oli tummanruunikon värityksen omaava suuri hannover tamma, joka ei pahemmin kilparatoja kierrellyt.Tamma toimi lähes kokoelämänsä tuntiratsuna eräällä pienehköllä ratsastuskoululla. Farina starttasi muutaman kerran tuntiratsastajien mestaruuskilpailuissa menestyen hyvin Vaativa A-tason luokissa kokeneempien ratsastajien kanssa. Pääsääntöisesti Farina XI:tä käytettiin kuitenkin terapiahevosena vammaisratsastajille, joiden kanssa tamma oli todellinen ihme. Farina XI oli luonteeltaan todella rauhallinen eikä koskaan aiheuttanut ongelmia. Tamma myyntiin sen vakituiselle hoitajalle yksityiseen käyttöön sen ollessa 15-vuotias. Farina XI:n uusi omistaja astutti tamman kahdesti, mutta ensimmäisellä kerralla tamma kuitenkin harmillisesti loi varsansa.

ei. Primero oli musta 168cm korkea hannoverori, jota ei oltu siunattu kummoisellakaan ulkonäöllä, mutta kapasiteettia ja suorituskykyä orilta löytyi sitäkin enemmän. Orilla oli iso pää ja pitkä selkä ja sen ollessa vielä nuori arvioitiin, ettei siitä olisi kovin korkealle tasolle kouluratsastuksessa, mutta Primero yllätti kaikki ja kilpaili lopulta 16-vuotiaana vielä Grand Prix –luokissa. Epäedullisen rakenteen periytymisen pelossa Primero ei ollut kovin suosittu jalostusori, joten jälkeläisiä sille jäi vain kymmenkunta. Ori menehtyi 22-vuotiaana ähkyyn.

ee. Rouletta on musta, 165cm korkea hannovertamma, joka sai alkunsa puhtaasta vahingosta. Tamman isä oli kasvattajan edellisvuoden varsoja ja pääsi livahtamaan hoitajaltaan tammalaitumelle. Vaikka aluksi uskottiin, ettei nuoren orin astuminen ollut onnistunut, selvisi lopulta että Roulettan emä oli tiinenä. Onni onnettomuudessa oli, että molemmat vanhemmat edustivat hannoverkantakirjaa ja tulivat hyvistä koulusuvuista, joten yhdistelmässä ei paperilla ollut muuta vikaa kuin isäorin nuori ikä. Niinpä tästä ”sika säkissä”-varsasta kasvoikin hyväluonteinen ja kapasiteetikas kouluratsu, jolla tuloksia on Prix St. Georges luokista asti. Rouletalla on vasta kolme jälkeläistä, mutta tamma on parhaillaan tiinenä, joten tamman siitosuralle odotetaan jatkoa.

eii. Carco KK oli 170cm korkea ruunikko hannoverori, joka kilpaili aktiivisesti parhaimmillaan Intermediate II tasolla. Orilla oli erittäin laadukkaat askellajit ja se tunnettiin myös erittäin miellyttämisenhaluisena ja helposti käsiteltävänä hevosena. Niinpä Carco KK olikin loistava suoritushevonen, joka periytti hyvä ominaisuuksiaan jälkeläisille, joita orilta jäi yli 100. Näistä moni on kilpaillut kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä. Carco KK lopetettiin 18-vuotiaana kroonistuneen kaviokuumeen takia.

eie. Prametta oli 164cm korkea musta hannovertamma, joka tuli varsin hyvästä koulusuvusta, mutta ei itse startannut koskaan Vaativa A –luokkia korkeammalla, vaan se myytiin aloittelevaan hannoversiittolaan, missä se siirtyi kokonaan siitoskäyttöön. Lempeä ja hyväluonteinen Prametta varsoikin siittolassa yhteensä kahdeksan varsaa, joista kolme nousi kouluratsastuksessa Grand Prix tasolle ja kaksi jäi jatkamaan siitoshevosen uraa siittolaan. Prametta menehtyi 20-vuotiaana omalle kotilaitumelleen, mutta tarkkaa kuolinsyytä ei koskaan selvitetty.

eei. Heldo GER on 172cm korkea, musta hannoverori, joka on luonteeltaan varsin kuuma ja arvaamaton. Ori tulee kuitenkin loistavasta koulusuvusta ja siltä löytyy huimasti potentiaalia ja liikettä kouluradoille. Orin omistaja on kuitenkin ilmoittanut, että seuraavan astutuskauden jälkeen ori todennäköisesti ruunataan. Rouletta on Heldon ensimmäinen varsa ja kaaosmaisesta alkuunpanemisesta huolimatta tamma on ollut hyvää mainosta Heldolle jalostuspiireissä. Niinpä Heldolle onkin kertynyt useampi kymmenen jälkeläistä, vaikka osa onkin saanut mukanaan isänsä hankalan ja ailahtelevan luonteen.

eee. Renaja Brau on 168cm korkea rautias hannovertamma, joka tulee hyvästä koulusuvusta, mutta on ollut koko ikänsä siitoskäytössä. Tamma loukkasi jalkansa 2-vuotiaana laitumella, eikä tamman silloinen omistaja halunnut ottaa riskiä siitä, ettei tamma kuntoutuisi enää ratsukäyttöön, joten Renaja Brau myytiin saksalaiseen hannoversiittolaan. Renaja periyttää jälkeläisilleen hyvää liikettä ja korrektia rakennetta ja se onkin yksi nykyisen omistajansa suosituimmista tammoista.

© Tuulia T. & Otterley
 

Syntynyt Varsa Emä
s. 28.10.2017 hann-t. Skylight RGE e. Wolf's Cobacabana
s. 09.10.2018 wpb-o. Foxfrost e. Frostbite Dael
s. 31.10.2018 wpb-o. Trick or Honey KTK-II e. Moorgate Honeycloud
s. 24.01.2019 hann-t. Heidseck Rhapsody KTK-III e. Chimaera v. Helmwald
s. 20.02.2019 hann-t. Deadrose e. Deadlock Lineage RE
s. 10.05.2019 hann-t. Rosemary v. Helmwald e. Firefly v. Helmwald

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
11.03.2016 - NJ - Rosenhof - puoliveriorit - 3/12 - irtoSERT

20.04.2016 - VSN - Kettula - puoliveriorit - 4/12 - RCH
KRJ: 39 sijoitusta, 4 CUP-sijoitusta  
30.11.2015 - KRJ-CUP - Oldfinion Dressage - Intermediate I - 6/100
06.12.2015 - KRJ - Brokeback - Intermediate II - 1/40
08.12.2015 - KRJ - Brokeback - Intermediate II - 5/40
22.12.2015 - KRJ - Vihkilä - Intermediate I - 4/40
23.12.2015 - KRJ - Vihkilä - Intermediate I - 4/40
24.12.2015 - KRJ - Vihkilä - Intermediate I - 1/40
31.01.2016 - KRJ-CUP - Hukkapuro - Intermediate II - 16/185
16.05.2016 - KRJ - Metsovaara - Intermediate I - 5/31
19.05.2016 - KRJ - Silver Moon - Intermediate II - 3/13
07.10.2016 - KRJ - Zodiac Stables - Intermediate II - 5/29
08.10.2016 - KRJ - Zodiac Stables - Intermediate II - 4/29
09.10.2016 - KRJ - Zodiac Stables - Intermediate II - 3/29
12.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Intermediate I - 1/34
13.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Intermediate I - 4/34
19.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Intermediate II - 4/43
20.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Intermediate I - 2/34
22.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Intermediate I - 5/34
26.12.2016 - KRJ - Virtuaalitalli Taival - Intermediate II - 1/13
11.01.2017 - KRJ - Old School Sporthorses - Intermediate I - 2/18
12.01.2017 - KRJ - Old School Sporthorses - Intermediate I - 4/18
15.01.2018 - KRJ - Old School Sporthorses - Intermediate I - 4/18
16.01.2017 - KRJ - Romilly - Intermediate II - 2/37
17.01.2017 - KRJ - Romilly - Intermediate II - 2/37
21.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate II - 1/41
22.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 4/37
23.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 3/23
25.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 3/37
26.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 1/23
26.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate II - 3/25
27.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 2/23
27.02.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 6/37
01.03.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate II - 5/35
03.03.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate II - 5/35
04.03.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 1/35
09.03.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate I - 3/25
12.03.2017 - KRJ - Colosseum - Intermediate II - 5/35
31.07.2017 - KRJ-CUP - Runoratsut - Intermediate II - 10/106
09.06.2017 - KRJ - Royal Gear - Intermediate II - 2/12
31.03.2019 - KRJ-CUP - Oldfinion Dressage - Intermediate I - 8/102
 

Päiväkirja

28.01.2017 Kouluvalmennus, valmentajana Otterley

Tässä ryhmässä useampi ratsastaja oli kertonut ongelmista laukanvaihdoissa, joten päivän päätehtävänä pureuduimme niihin. Pääteemana oli hyvin koottu ja tasapainossa kulkeva hevonen, jonka lisäksi kiinnitimme huomiota myös erityisesti tasaiseen rytmiin ja hevosen suoruuteen. Aloitimme laukanvaihtojen hiomisen ensin kolmen askeleen välein tehtävistä vaihdoista, joista etenimme vaihtoihin joka toisella askeleella ja lopulta vaihdot tehtiin joka askeleella. Jokainen ratsukko tuli vuorollaan keskihalkaisijalle tekemään vaihdot. Uralla ratsukoiden tehtävänä oli tehdä siirtymisiä askellajin sisällä joko käynnissä tai ravissa.

Sonjalta ja Redalta vaikutti olevan rytmitaju täysin hukassa, eikä askelten laskeminen aluksi oikein onnistunut, sillä Reda heitteli sekaan laukanvaihtoja potkulla maustettuna, niin että rytmissä oli mahdotonta pysyä. Tarkkailtuani ratsukkoa jonkin aikaa, panin merkille, että potku ilmaan tapahtui aina, kun Sonja horjahti hieman laukanvaihtoa tehdessä. Virhe ei ollut iso, eikä moni hevonen olisi siitä välittänyt, mutta Redalle se oli selvästi iso juttu. Niinpä käskin Sonjan kiinnittämään huomionsa omaan istuntaan ja tasapainoon ja kun ne olivat hyvin hallinnsa, sujui meno Redan kanssa huomattavasti paremmin.

01.05.2017 Kouluvalmennus, valmentajana Jannica

Päivän kruunasi se, kun Sonja sai valmiiksi verryttelemäni Redan alleen ja viimeinen valmennus pääsi käynnistymään tosin hieman aikataulusta myöhässä, mutta se ehkä vapun kunniaksi suotakoot. Raudikko kantakirjaori työskenteli kanssani alkuverryttelyssä oikein kivasti, vaikka Sonja varoittelikin, ettei orin selkään vieraita ihmisiä juuri päästetty sen haastavan käytöksen vuoksi. Se toimi kuitenkin oikein hyvin, vaikka taisi vähän jännittääkin uutta tyyppiä selässään. Sonjan noustessa kyytiin ori rentoutui selkeästi, mutta nainen oli silti tyytyväinen, että ori sai arvokasta kokemusta vieraiden kanssa toimimisesta.

Aloittelimme tunnin perusharjoituksilla, sillä koulupainotteinen ori oli viime aikoina päässyt melko helpolla keskittyen maastoiluun ja satunnaisiin estetunteihin. Tänään oli kuitenkin vuorossa koulutreeniä, joka meni pääsääntöisesti kivasti alusta loppuun ja ori työskenteli mielellään, taisi olla hyvä päivä molemmilla kun haastavakin ori osasi olla tietojeni mukaan varsinainen tuuliviiri!

03.10.2017 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Puoliveriseni olivat onnistuneesti muuttaneet Hollannista welshponieni luokse Pohjois-Walesiin Daelwynin tilalle. Vanha tila oli onnistuneesti myyty, pahimmat velat selätetty ja tulevaisuus näytti kaikin tavoin kirkkaalta - sanomattakin selvää, että olin onneni kukkuloilla. Katselin tyytyväisenä vapaana kentällä sinkoilevaa Redaa, joka vaikutti olevan vähintään yhtä täynnä tarmoa kuin minä. Mielessäni pyörivät uudet jalostussuunnitelmat ja mahdollisuudet, joita tallieni yhdistäminen tänne brittein saarille toi mukanaan. Useampi tamma oli jo onnistuneesti tiineenä, joten ensi vuonna oli pitkästä aikaa luvassa kunnollinen varsakesä. Vielä voisi kyllä astuttaa jokusen yksilön, niin riittäisi syksyllekin tekemistä...

Sekä minun että Redan keskittyminen herpaantui täysin, kun tallityöntekijäni Oliver talutti kentän ohi kiimastaan innoissaan puhisevan welshponi tamman. Rosa katsoi Redaa silmät levällään ja Reda suorastaan teleporttasi aidan reunalle kurkottamaan kaulaansa kaunista kimoa kohti. Samalla sekunnilla lamppu syttyi pääni päällä. "Welsh part bred!" kiljaisin innokkaasti. Oliver pyöräytti liioittellusti silmiään ja jatkoi matkaansa nauraen, erottaen tuoreet rakastavaiset toisistaan. Minä aloittaisin kasvatuksessani sivubisneksen welsh part bredien muodossa!

07.10.2018 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Oli kulunut vuosi suuresta ideastani alkaa risteyttämään puoliverisiäni welshponeihini. Vihdoin oli lokakuu ja kahden ponitamman laskettu aika. Uunituoreet kasvattini syntyisivät parhaimmillaan jo muutaman päivän sisällä, ja tokihan varsojen ostajatkin olivat revetä innostuksesta. Talutin Redaa, joka sattumoisin oli valikoitunut molempien varsojen isäksi, ympäri maneesia ja rikoin muiden ratsastajien treenirauhan kälättäessäni puhelimeen toisen pian syntyvän varsan omistajan, Nikki Ferrarin, kanssa. "Ajattelin varsalle nimeksi Foxfrost, miltä kuulostaa?" kuului luurin toisesta päästä. "Tyylikäs nimi, mutta eihän se liity isään mitenkään", totesin mietteliäästi. Emän nimi oli Frostbite, ja ei kai sen sinänsä olisi pakko liittyä isään...

"Liittyypäs, etkö tiennyt? Renard tarkoittaa ranskaksi kettua. Sitä joskus aikaisemmin naureskelinkin, että orisi nimi on periaatteessa kettususi", Nikki selitti ja leukani hieman loksahti alaspäin. "No enpä tosiaan tiennyt! Tokihan se nimi on sitten suorastaan täydellinen!" totesin ja saimme lopulta puhelun päätökseen, kun lupasin lähettää Nikkille kuvia heti, kun varsa olisi maailmassa. "Renard Wolf, sinä vanha kettu!" totesin kääntyessäni orini puoleen. Sitä ei tuntunut pahemmin kiinnostavan.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2020 Daelwyn ♡ - suntuubi.com