Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rosslyn

Ei vielä palkittu

   

© Gestüt Wiesenhof / with permission

 Kutsumanimi: Ross Maahantuoja: Sonja VRL-11911
 Rotu, sukupuoli: Hollanninpuoliverinen, ori Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Rautiaanpäistärikkö, 168 cm  Rekisterinumero: VH15-012-0570
 Syntynyt:
 
27.06.2015, Unkari
8-vuotias 17.11.2016
 Koulutus:
 
Koulupainotteinen
ko. Vaativa A, re. 90 cm


"Mä otan ton!" huusin jo ennen kuin oli ehtinyt saada tietooni mitään muuta, kuin että ori oli väriltään päistärikkö. Kun myöhemmin vielä selvisi, että orilla oli suku täynnä huippulaadukkaita kansainvälisen tason kouluratsuja, olin täysin myyty, ja hetkeä myöhemmin myös monta tonnia köyhempi. 4-vuotias Rosslyn ei saapuessaan ollut kovin kummoinen: se oli lihasköyhä, hidas reagoimaan kuta kuinkin kaikkeen ja ihan kammottavan jäykkä. Ratsuttajani jaksoi monta viikkoa vitsailla orin palauttamisesta, mutta pysyin tiukasti kannassani ja nyt Ross on mutkitellut tiensä kaikkien sydämiin. Siitä ei ikinä tule vanhempiensa kaltaista GP-ratsua, mutta se on silti aivan mahtava hevonen.

Rosslyn, tai silleen kivasti lyhennettynä ihan vaan Ross, on kaikkien rakastama kultapoika, joka on kultaakin kalliimpi niin luonteeltaan kuin väritykseltään. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin orin taidoissa on kyllä sanomista. Se osaa olla joskus vähän laiska jääräpää eikä sitä ole herkkyydellä saatika elastisuudella pilattu. Ross on luonnostaan hieman etupainoinen eikä se itsekseen liikkuessaan vaivaudu kantamaan itseään kovin hyvin. Se osaa kuitenkin hommansa ihan törkeän hyvin, kun sen vain saa motivoitua oikein. Ross tarvitsee aina ratsastajaltaan paljon tukea, mutta huolellisesti ratsastettuna siitä kuoriutuu todella hieno vaativan tason kouluratsu. Ori hyppelee myös esteitä oikein mielellään, mutta tosiaan painoa sanalle hyppelee, ei hyppää. Rossilla ei ole alkuunkaan esteälyä ja se hyppää lähes poikkeuksetta sangen omalaatuisella tyylillä, jossa on vaikea pysyä mukana.

Vaikka Ross ei aina saakaan sinua hurmokseen kentän puolella, rakastut siihen kuitenkin joka solullasi kaikissa muissa tilanteissa. Ross on lempein ja seurallisin ori, minkä olen eläessäni tavannut. Se on käsittämättömän kiltti, ja on vaikeaa muistaa käsittelevänsä ihka oikeaa oria, kun tämän ukon kanssa touhuaa. Rossille käy ihan kaikki ja se on todella tyytyväinen asemaansa hierarkian pohjalla: se ei ikinä kokeile rajojaan tai yritä uhitella kenellekään. Ori pitää myös lapsista. Helppoudestaan huolimatta Ross ei kuitenkaan ole mikään apaattinen automaatti. Se on todella virkeä eläin ja seuraa aina ympäristöään suurella mielenkiinnolla. Se tykkää kaivella taskuja ja kääntää kaikki kipot ja kupit ympäri, mutta jähmettyy kyllä myös patsaaksi, jos näin selkeästi pyydetään. Pahin, mitä Ross voi kaksijalkaiselle seuralaiselleen tehdä, on vetää hänet mukanaan pusikkoon pienelle, tai joskus vähän isommalle, eväsretkelle. Eli ei kovin paha, eihän?

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Gildor V evm
KWPN, 170 cm, rt, HU
ii. Masochist evm
KWPN, 170 cm, mrn, NL
iii. Beloved Boy evm
iie. Bloody Mary evm
ie. Giselle evm
KWPN, 167 cm, rt, HU
iei. Gellert evm
iee. Caileaia evm
e. Roselyn evm
KWPN, 164 cm, rtpäis, HU
ei. Roxy's Roberto evm
hann, 167 cm, trt, DE
eii. Randall evm
eie. Roxy II evm
ee. Angaill evm
KWPN, 162 cm, vkkpäis, NL
eei. Boldizsár evm
eee. Anasztazia evm

 

i. Gildor V: Unkarissa ei tavallisesti kohdannut paljoa hollanninpuoliverisiä, mutta rakkautensa perässä maahan päätynyt hollantilaissyntyinen kilparatsastaja vei kotimaansa rodun mukanaan. Gildor V oli tämän naisen kaikkien aikojen upein kasvatti, todellinen kruunun jalokivi, joka kehittyi vielä huippulaadukasta sukuaankin huipummaksi. Tämä 170 cm korkea rautias ori oli enemmän kuin vain elastinen, ryhdikäs ja komea, se oli aivan täydellinen. Gildor V aloitti uransa rauhallisesti ja sitä ratsutettiin varsasta lähtien huolellisen suunnitelman mukaisesti. Rauhallinen, määrätietoinen alku oli avain pitkälle ja loistokkaalle uralle, joka ylsi aina GP-tasolle ja kansainväliseen maineeseen asti. Huipulla kuitenkin tuulee, kirjaimellisesti, ja se päätyi lopulta valitettavasti orin kohtaloksi. Eräissä kilpailuissa tuuli nousi yllättäen todella kovaksi ja täysin tyhjästä areenalle pölähtänyt telttakatos säikäytti luonnollisesti jopa tämän kokeneen kouluorin. Säikähdys ei ollut suuri, vain yksi horjuvainen peruutusloikka, mutta juuri sen kokoinen, että Gildor V onnistui rysäyttämään jalkansa läpi puisesta kouluaidasta. Jännevaurio esti kilpauran jatkamisen ja oikeastaan lähes kaiken liikunnan. Orin omistaja yritti sinnitellä ja parannella jalkaa, mutta aktiivinen ori ei sietänyt sairastarhaa ja karsinalepoa, vaan se meinasi loukata itsensä vielä pahemmin riehuessaan tylsyyttään. Lopulta Gildor V päästettiin armollisesti vihreämmille laitumille orin ollessa vasta 14-vuotias. Gildor V ehti saada eläessään reilu 90 jälkeläistä, joten sen muisto ei kuitenkaan tule hälvenemään vielä pitkään aikaan.

e. Roselyn: Maailman kauneimmaksi päistäriköksi nimitettyä tammaa ei turhaan ihannoitu. Tämä rautiaanpäistärikkö koulutamma oli kaunis kuin karkki ja lisäksi ihan pirun taitava. Roselyn syntyi Unkarissa, melko tunnettuun kouluratsuja kaikista kantakirjoista tuottavaan siittolaan. Tamman suku oli täynnä kantakirjattuja oreja, jotka oli kaikki hyväksytty useamman eri kantakirjan jalostukseen. Sukunsa monista mahdollisuuksista huolimatta Roselyn päätyi ja pääsi lopulta KWPN-kantakirjaan emänsä tavoin. Tamma vietti Unkarissa melko yksinkertaista hevoselämää kilpaillen kansallisella tasolla, mitä nyt välissä starttasi myös muutaman kansainvälisen luokan. Kilpailuissa herkkää mutta nöyrää tammaa esiteltiin Intermediate-tasolla, vaikka kotona se treenasi myös GP-tason kuvioita. Roselyn kilpaili aina muutaman kauden aktiivisesti ja vietti sitten muutaman vuoden mammalomalla. Sama selkeä kuvio jatkui aina tamman eläkepäiviin saakka. 18-vuotiaana Roselyn pääsi pysyvästi rennompaan harrastuskäyttöön ja lihomaan valtaville laitumille. Maailmaan se oli ehtinyt jättää viisi upeaa varsaa, joista kolme oli perinyt ihastuttavan päistärikön värin.

ii. Masochist: Nimestään huolimatta tämä ori oli enemmän sadisti kuin masokisti. Kookas ja voimakas Masochist oli tumma ja tulinen kouluratsu, jonka kanssa vain sitkeimmät ja kunnianhimoisimmat pärjäsivät. Se rakasti riepotella hentoja tallityöntekijöitä pitkin pihoja ja uusia tuttavuuksia ori jaksoi aina testata kuukaudesta toiseen. Mustanruunikko oli aina vähän olevinaan, kai se tiesi itsekin olevansa melkein painonsa arvoinen kullassa. Masochist oli meinaan GP-tason kouluhevosena vertaansa vailla. Oikean kuskin (lue: tarpeeksi hullun ja taitavan) löytyessä ei ollut mitään, mihin ori ei olisi pystynyt. Onnekseen sen elämään löytyikin jo nuorella iällä muutama ihminen, jotka jaksoivat katsella sen oikkuja. Muuten olisi saattanut kansainvälisten kilparatojen sijaan kutsua teurasauto, niin orin kasvattajalla ainakin oli tapana vitsailla. Jalostuksessa Masochistia käytettiin sen häijyn luonteen takia hyvin rajallisesti, vain parinkymmenen varsan verran. Ori menehtyi ähkyyn muutamaa viikkoa vajaa 23-vuotiaana.

ie. Giselle: Tämä ihastuttava tamma oli juuri sitä mitä nimestä Giselle ensimmäisenä tulee mieleen: hento ja herttainen blondi. Giselle oli kaikin tavoin ohjailtavissa oleva, todella yhteistyökykyinen ratsu, mutta valitettavan epävarma aina silloin tällöin. Sen isän suvusta löytyi myös laadukasta esteverta, mutta hyppyhommiin tästä rautiaasta ei ollut mitenkään päin, niin ujo se oli vauhdin kiihtyessä ja korkeuden kasvaessa. Koulupuolella Giselle kuitenkin loisti, ainakin saavuttaessaan mielenrauhan. Pehmeä ja tasainen ratsastaja sai sen rentoutumaan ja sitä kautta toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Gisellellä kilpailtiin jopa muutama Intermediate-luokka kansainvälisellä tasolla, menestys siellä jäi kuitenkin heikoksi. Kansallisella vaativalla tasolla rautias tamma oli kuitenkin kuin kala vedessä. Täytettyään 15 vuotta Giselle sai jäädä ensimmäiselle ja valitettavasti myös viimeiselle mammalomalle: Gildor V nimisen orivarsan synnyttyä Giselleltä löydettiin syöpä, joka vei tamman hautaansa vajaa vuosi myöhemmin.

ei. Roxy's Roberto: Tämä tummanrautias upeus oli siitä mielenkiintoinen tapaus, ettei sen kuudestakymmenestä varsasta yksikään ole puhdasverinen hannover isänsä tavoin. Roxy's Roberto syntyi Länsi-Saksassa pienessä, varakkaassa kouluratsuja kasvattavassa kilpatallissa paikan omistajan ykköstamman esikoiseksi. Se koulutettiin jo nuorella iällä korkean tason kouluratsuksi ja se hyväksyttiin aikanaan usean eri eurooppalaisen kantakirjan jalostukseen. Jostain syystä se ei kuitenkaan ikinä päätynyt oman kantakirjansa käyttöön, vaikka sillä hieno ja puhdasverinen suku olikin. Roxy's Roberton päivät eivät sisältäneet mitään muuta kuin koulutuuppausta aamusta iltaan, ja on sanomattakin selvää, että yksipuolinen käyttö alkoi lopulta kyllästyttää ja kiukustuttaa normaalisti lempeää oria. 14-vuotiaana se oli jo aikamoinen hermoraunio ja menestys radoilla loppui kuin seinään. Ori pääsi kuitenkin onnekseen yksityisomistukseen, missä se tutustettiin vihdoin myös esteiden ja maastoilun saloihin. Roxy's Roberto sai viettää rentoa ja stressitöntä elämää aina 28-vuotiaaksi asti.

ee. Angaill: Pieni, kiltti ja kultasävyinen päistärikkö Angaill oli elämänsä ensimmäisistä hetkistä viimeisiin omistajansa ehdoton silmäterä. Sen omat sukujuuret olivat pitkälti Unkarissa, mutta tamma kuitenkin syntyi oman emänsä tavoin Alankomaissa ja se hyväksyttiin KWPN-kantakirjaan. Angaill suoritti elämänsä hieman eri järjestyksessä kuin monet muut sekä kilpa- että jalostuskäytössä vaikuttaneet tammat. Ratsukoulutuksen jälkeen se sai jäädä yhteensä kolmen varsan verran mammalomalle. Kaikki kolme perivät elämältään upean päistärikön värityksen ja matkasivat maailmalle valloittamaan kilparatoja. Tämän jälkeen 9-vuotias Angaill pääsi vihdoin tositoimiin ja näyttämään kyntensä kouluradoilla. Se kilpaili vaihtelevalla menestyksellä vaativissa luokissa aina 15-vuotiaaksi asti. Ennen eläkettä tamma varsoi vielä kaksi varsaa, tällä kertaa molemmat tosin jäivät yksivärisiksi. Angaill sai viettää pitkän ja rauhallisen eläkkeen pelkässä maastoilukäytössä. Se lopetettiin vasta 31-vuotiaana, kun selkä alkoi vaivaamaan liikaa sen muuten moitteetonta vointia.
 

Syntynyt Varsa Emä
s. 29.07.2016 kwpn-o. Imperium RGE e. Afire Love
s. 20.01.2017 kwpn-t. Syrena RGE e. Symphonie
s. 13.02.2017 kwpn-t. Rosette RGE e. Carinette
s. 25.09.2017 kwpn-t. Solitaire At e. Spite And Malice
s. 03.01.2018 kwpn-t. Bonfire Rescha e. Costra Isabella

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
00.00.0000 - Jaos - Järjestäjä - Luokka - Tulos
KRJ: 43 sijoitusta, 2 CUP-sijoitusta  
19.11.2015 - KRJ - Pirunkorpi - Vaativa B - 1/50
22.11.2015 - KRJ - Pirunkorpi - Vaativa B - 1/50
25.11.2015 - KRJ - Pirunkorpi - Vaativa B - 7/50
03.12.2015 - KRJ - Holmberg - Vaativa B - 5/40
10.12.2015 - KRJ - Holmberg - Vaativa B - 3/40
13.12.2015 - KRJ - Holmberg - Vaativa B - 6/40
19.12.2015 - KRJ - Holmberg - Vaativa B - 3/40
29.02.2016 - KRJ-CUP - Fiktio - Vaativa A - 7/145
21.04.2016 - KRJ - Mirrormere Stables - Vaativa B - 4/30
22.04.2016 - KRJ - Mirrormere Stables - Vaativa B - 3/30
27.04.2016 - KRJ - Mirrormere Stables - Vaativa B - 1/30
30.04.2016 - KRJ - Vanima - Vaativa A - 4/30
04.05.2016 - KRJ - Metsovaara - Vaativa B - 3/40
07.05.2016 - KRJ - Metsovaara - Vaativa A - 1/33
08.05.2016 - KRJ - Metsovaara - Vaativa A - 3/33
10.05.2016 - KRJ - Metsovaara - Vaativa B - 2/40
14.10.2016 - KRJ - Ros Cirein - Vaativa B - 2/40
15.10.2016 - KRJ - Ros Cirein - Vaativa B - 4/40
15.10.2016 - KRJ - Ros Cirein - Vaativa B - 3/40
17.10.2016 - KRJ - Ros Cirein - Vaativa B - 2/40
20.09.2016 - KRJ - Waldswood - Vaativa A - 2/11
08.10.2016 - KRJ - Zodiac Stables - Vaativa B - 4/30
09.10.2016 - KRJ - Zodiac Stables - Vaativa B - 5/30
01.12.2016 - KRJ - Varpulan ratsastuskeskus - Vaativa A - 3/13
10.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa B - 3/44
19.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 3/26
22.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 4/26
23.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 5/26
25.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 4/26
31.12.2016 - KRJ-CUP - Ventos - Vaativa A - 3/86
15.01.2017 - KRJ - Romilly - Vaativa A - 3/45
23.02.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 3/47
08.03.2017 - KRJ - Silverlode - Vaativa A - 1/50
01.03.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 5/27
05.03.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 3/27
13.03.2019 - KRJ - Daelwyn - Vaativa A - 1/30
19.03.2019 - KRJ - Daelwyn - Vaativa A - 1/30
01.04.2019 - KRJ - Auric Dressage - Vaativa A - 4/24
04.04.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 4/33
05.04.2019 - KRJ - Auric Dressage - Vaativa A - 1/24
07.04.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 3/33
11.04.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 1/33
13.04.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 3/33
 

Päiväkirja

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut

Teksti tulee tähän.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com