Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

le Rêve Wild Child

KUOLLUT 8. elokuuta 2019

   

© Benny de Ruiter Stables / with permission

 Kutsumanimi: Willy  Kasvattaja: Piste VRL-11720
 Rotu, sukupuoli: Hollanninpuoliverinen, ori Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Voikonkimo, 169 cm  Rekisterinumero: VH17-012-0105
 Syntynyt:
 
17.08.2016, Alankomaat
8-vuotias 17.07.2017
 Koulutus:
 
Estepainotteinen
ko. Helppo A, re. 150 cm


Tallini olivat tehneet Rêve de Haussean kanssa yhteistyötä kasvatustyöni ensimmäisistä päivistä lähtien, joten luonnollisesti tallistani oli aina löytynyt laadukkaita le Rêven nimeä kantavia hollantilaisia ja myös muutama hannover. Muutaman hiljaisemman kasvatusvuoden aikana viimeiset rêveläiseni kuitenkin laukkasivat vihreämmille laitumille ja ehti vierähtää huolestuttavan pitkä tovi ilman tutun ja rakkaan kasvatusliitteen kantajaa tallissani. Eräänä keväänä kuitenkin silmäni iskeytyivät myynnissä olevaan hollantilaisoriin, jolta tuo tuttu nimi löytyi. le Rêve Wild Child ei ollut myynnissä kasvattajallaan, vaan jollain muulla, ja iskin tietenkin heti kiinni. Soitin iloisena Pisteelle kertoakseni ostoksestani, ja nainen oli enemmän kuin tyytyväinen kuullessaan, että ori oli päätynyt käsiini. Näin saatiin rêveläisen mentävä aukko tallissa paikattua, eikä lainkaan huonolla yksilöllä.

Willy ei ole tainnut periä vanhemmiltaan mitään muuta kuin tajuttoman ponnistusvoiman. Ori on uhkarohkea ja rasavilli kakara, joka ei vanhempiensa tavoin ymmärrä herkkyyden tai kuuliaisuuden päälle juuri lainkaan, joten sen nimi on surullisen osuvasti valittu. Willy on aina menossa pää viidentenä jalkana ja sen vauhtia on vaikea hidastaa - ei auta kuin pysyä perässä. Pahantahtoiseksi en menisi oria missään nimessä kutsumaan, mutta kyllä sillä on sen verta omalaatuinen huumorintaju, että kyllä joskus tekisi mieli repiä hiukset päästä niin itseltä kuin hevoselta. Kun varpaat tulevat viidettä kertaa vartin harjaustuokion sisällä tallotuksi ja ne uudet, kalliit ratsastushanskat taas rikki mutustelluksi, ei ole itku kaukana. Onneksi Willy kuitenkin palkitsee olemalla aina yltiömaallisen positiivinen ja söpö. Se on anteeksipyytämisen kruunaamaton mestari, niin herttaiseksi haliponiksi se osaa halutessaan heittäytyä.

Ratsuna Willy on, yllätys yllätys, vauhtia ja vaaratilanteita täynnä. Pois alta risut ja männyn kävyt, sekä katsojat ja muut ratsukot, kun Willy suorittaa alkulämmittelyjään. Ensimmäiset 15-30 minuuttia orista löytyy niin paljon menohaluja, että suunnasta ja etenemisnopeudesta voi joutua keskustelemaan aika rumillakin otteilla. Paras tapa onkin pyytää ura vapaaksi ja antaa orin hyvän aikaa laukata pitkällä ohjalla pahimmat höyryt ulos - varaudu tosin muutamaan ilopukkiin, Willy ei oikein kykene hillitsemään riemuaan laukassa. Kun hiki alkaa virrata ja syke on tarpeeksi korkealla, Willy on oikeasti aivan törkeän miellyttävä ratsastaa. Se tekee mielellään ja osaa hommansa. Ori ei ole kovin herkkä, joten hienosäätäminen on aika ajoin tuskastuttavan vaikeaa, mutta perusteet ori hoitaisi vaikka yksin ja unissaan. Sillä on erinomainen hyppytekniikka, eikä vauhtia ainakaan puutu. Ei tarvitse myöskään ikinä jännittää, että Willy vetäisi liinaat kiinni. Se hyppää ihan mistä kohdasta tahansa minkä vaan esteen ylitse vaikka takaperin, jos tarve vaatii.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Shade of Pride
kwpn, 170 cm, rnvkk, AR

YLA2, ERJ I, KWPN II

ii. Take the Lead evm
kwpn, 170 cm, rnvkk
iii. James Bond evm
iie. Talking Picture evm
ie. Daisy Mama evm
kwpn, 169 cm, rnvkk
iei. D'Angelo evm
iee. Jewel Crown evm

e. Kentucky Roses
kwpn, 165 cm, km, DK

ERJ I, KWPN I, YLA2

ei. Stormy Dakota evm
kwpn, 164 cm, rt, DK
eii. Alladin's Treasure evm
eie. Perfect Lullaby evm
ee. Annie the Dreamer evm
kwpn, 170 cm, km, DK
eei. Kiss 'em And Leave 'em evm
eee. Aggie's Diamond evm


ii. Take the Lead oli todella hyvin käyttäytyvä oripoika, jolta kuitenkin löytyi tulisuutta toisten orien kanssa välejä selvittäessä ja esterataa suorittaessa. Sen sulavalinjaiset liikkeet ja erinomainen yhteistyö ratsastajansa kanssa toivat tälle monen monet voitot useilta vuosilta. Ori asusti koko elämänsä kasvattajansa luona ja vaikka kysyntää orilla riitti, astui se vain muutamia tammoja. Vaivoja ei juuri koskaan ollut ja kasvattaja kehuskeli usein oria täydelliseksi. Laatuarvosteluissa Take the Lead kävi vielä vanhalla iällä ja saavutti esteratsastuksen laatuarvosteluista ykköspalkinnon, mutta yleislaatuarvostelussa ylsi kuitenkin vain kakkospalkintoon. Ori lopetettiin vanhalla iällä.

ie. Daisy Mama on erittäin temperamenttinen tamma. Se on suvultaan puhdasrotuinen hollanninpuoliverinen ja painotukseltaan esteratsu, kuten myös suurin osa suvusta. Tämä kaunis tamma on kilpaillut menestyksekkäästi niin esteratsastuksessa 150 cm tasolla kuin myös näyttelyissä. Todella lahjakas tamma. Tulee hyvin toimeen myös toisten hevosten kanssa eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Temperamenttisuus tulee hyvin huomattua esteradoilla ja sen äitimäisyydessä. Daisy Mama on todella suojelevainen ja estekentillä vauhdikas suorittaja. Saavutti ennen varsojen saantia todella paljon sijoituksia esteratsastuksessa ja arvonimiä näyttelyissä.

ei. Stormy Dakota oli emänsä ainoa jälkeläinen, mutta isälleen yksi monista. Emänsä lailla myös Dakotaa käytettiin varsana estevarsojen laatuarvostelussa. Siitä huolimatta, että emä ei laatuarvosteluihin päässytkään vanhalla iällä, sai Dakota estevarsojen ensimmäisen tittelin hyvin pistein. Tämän jälkeen saattoi kunnon treeni alkaa ja nopeasti orin kanssa oltiin jo 160 cm tasoisilla esteradoilla haalimassa sijoituksia. Ori asui koko elämänsä kasvattajallaan saavuttaen kultapojan tittelin kasvattajansa silmissä, ja siksi se sai paljon erityishuomiota. Stormy Dakota oli todella komea myös ulkomuodoltaan ja tähän tulevaisuuden lupaukseen oli kasvattaja päättänyt laittaa kaiken peliin. Ei mennyt montaa vuotta, että orille saatiin muotovalion arvonimi, minkä lisäksi kilpailu-ura alkoi olla jo hanskassa, joten ori sai siirtyä täysin siitosoriin hommiin ja olikin todella kysytty tapaus.

ee. Annie the Dreamer saavutti jo varsana estevarsojen ykköspalkinnon, siitä huolimatta että suvussa oli niitä vähemmänkin saavuttaneita yksilöitä. Tamman suvusta löytyy kuitenkin myös todella potentiaalisia hevosia ja se on todellakin perinyt esteluonteen itselleen. Tamma kilpaili 160 cm tasolla ja kävi satunnaisesti näyttelyissä hakemassa palkintoja, minkä seurauksena se saikin muotovalion arvonimen 9-vuotiaana. Kisaura oli tammalla erittäin antoisa ja siitä kehkeytyi nopeasti yksi kasvattajansa suosikkiratsuista. Todella mukava tamma, joka omasi rodunomaiset askeleet ja miellyttävän perusluonteen. Annie the Dreamer oli lopulta todella palkittu tamma ja sai viisi ihanaa varsaa.

iii. James Bond oli todellinen hurmuri. Se oli melkeinpä hieman ponimaisen oloinen, eikä todellakaan jokaisen ratsu tai hoidettava. Osasi kaikenlaiset vikurikäytökset, mutta kykeni hyvin myös rauhoittumaan hoidettaessa ja saadessaan paijauksia. Painotukseltaan ori oli esteratsu ja se kilpaili todella hyvin, vaikka pienet ilopukit eivät olleet uusi näky kilpailuissa tai varsinkaan valmennuksissa. Ratsastajat tulivat usein alas selästä ja vauhdilla, mutta se ei haitannut James Bondia. Kenties tästä syystä ori vaihtoi omistajaa useasti, ja viimein löysi Argentiinasta uuden omistajan, jonka kanssa alkoi muutaman vastoinkäymisen jälkeen yhteistyö sujua. Loppuelämä oli aika rauhallinen yhden ratsastajan ratsuna. Orilla kilpailtiin vielä hieman, mutta laatuarvosteluissa se ei käynyt.

iie. Talking Picture oli kaunis ruunikko tamma, joka kilpaili esteratsastuksessa. Käytökseltään tamma oli todella hyväluonteinen, ja se sopi lähes kenen tahansa käsiteltäväksi, saaden näin paljon ihailijoita itselleen. Tamman kilpaileminen oli satunnaista ja tuloksia tuli jonkin verran, muttei hurjaa määrää, eivätkä laatuarvostelut oikein käyneet edes mielessä. Kun tamma ensimmäisen kerran astutettiin, ilmoitti silti moni kiinnostuksensa varsan ostamisesta ja varsan synnyttyä ilmaantui paikalle aina vain enemmän ihastuneita ostajia. Talking Pricture oli todella ihana ja hoivaava emä varsalle, mutta välillä ei tahtonut päästää ihan ketä tahansa jälkeläisensä lähelle. Tamma toimikin niin hyvin emänä, että siitä tuli piakkoin pysyvä siitostamma ja kisaura jäi sikseen.

iei. D'Angelo oli temperamenttinen tapaus Daisy Maman tapaan, joten ei ole epäselvää keltä tamma tuon peri. D'Angelo oli kuitenkin myös todella hyvä hyppääjä ja saavutti paljon sijoituksia kilpailu-urallaan. Ori tuli tunnetuksi läheisillä kasvattajilla jo siitä, että orin ensimmäiset 12 sijoitusta kilpailuista olivat kaikki voittoja. Todella ylpeä kasvattaja ei epäillyt yhtään orinsa esittelemistä, ja lähes jokaiseen mahdolliseen kilpailuun D'Angelo vietiinkin. Kuitenkaan kaikki ei jatku ikuisuuksiin, ja niin pitkä kuin se olikin, kisaura päättyi ja oli aika siirtyä estekenttien valloittajasta siitosoriksi. Kysyntää orille oli paljon, ja se sai paljon jälkeläisiä myös ulkomailla.

iee. Jewel Crown oli todella sulavaliikkeinen tamma, joka omasi mitä erinomaisimman hyppytyylin. Vaikka kumpikaan vanhemmista ei sinänsä rataesteratsu ollut eivätkä esteillä juurikaan pärjänneet, ylitti Jewel Crown kaikkien odotukset ja kilpaili monta vuotta 150 cm luokissa. Sijoituksia kertyi monen eri ratsastajan kanssa eri tasoisissa kilpailuissa, vaikka tamma pysyikin koko elämänsä samalla omistajalla. Jewel Crown oli niin erinomainen opetusmestari, ettei sen omistaja viitsinyt sitä omia itselleen, vaan tarjosi monelle nuorelle mahdollisuuden oppia kilparatsastuksen salat. Kilpauran jäätyä taakse Jewel Crown sai varsoa muutaman kerran.

eii. Alladin's Treasure kilpaili todella upean uran jo nuorella iällä ja oli alle 10-vuotiaana haalinut 100 sijoitusta 160 cm tason esteratsastuskilpailuista. Todella hienosti tämän saavutettuaan ori sai rauhoittua hieman jo tässä vaiheessa ja tiedossa oli pitkä siitosura oriasemalla. Useamman vuoden tuolla asuttuaan Alladin's Treasure omasi jo niin monta jälkeläistä, että sen kasvattaja halusi käyttää sen esteratsujen laatuarvostelussa. Sieltä ori kävi haalimassa itselleen kakkospalkinnon, joka myöhemmin kuitenkin käytiin vielä korottamassa ykköseksi. Tämän jälkeen oria odotti leppoisat eläkepäivät.

eie. Perfect Lullabyn kanssa käytiin jo heti varsana estevarsojen laatuarvostelussa, josta neitokainen hienosti hommasi itselleen ykköspalkinnon. Se tuli todella paljon emäänsä hyvine luontoineen, mutta tulisuutta löytyi esteille ja siinä mielessä toisin kuin emänsä, Lullaby eteni esteillä 150 cm tasolle. Tämä tamma ei turhia hidastellut ja sai hyvin vauhdikkaasti vedettyä sijoituksia toisensa perään 10 vuoden pituisella esteurallaan. Tämän jälkeen tammalla teetettiin ensimmäisen kerran varsa. Synnytyksessä tuli kuitenkin vakava komplikaatio, ja emän ja varsan menehtyminen oli niin lähellä, ettei Perfect Lullabylla enää sen jälkeen uskaltauduttu teettämään varsaa. Tamma siirtyi harrasteratsuksi, olihan sillä eläkkeeseen vielä aikaa.

eei. Kiss 'em and Leave 'em oli emänsä ensimmäinen varsa ja siksi kasvattajan yksi silmäteristä. Orin kehitystä, liikkeitä, luonnetta ja kaikkea mahdollista seurattiin tarkoin, että tiedettiin kuinka tämän emää vielä käytettäisiin jalostukseen. Orista kuitenkin kehkeytyi oiva herrasmies ja se sai myös emänsä kauniin kimon värityksen. Isänsä lailla oria alettiin kouluttaa esteratsastukseen ja nopeasti sen taso nousikin valmennuksissa 160 cm tasolle, josta se sitten lähti noutamaan sijoituksia esteratsastuskilpailuista. Kiss 'em and Leave 'em oli odella menestyksekäs ratsu ja mitä ihanin ratsastaa.

eee. Aggie's Diamond oli säkäkorkeudeltaan 170 cm korkea, mikä hieman yllätti, nimittäin emänsä oli vain 160 cm. Tästä tammasta kehkeytyi myös emäänsä parempi esteratsu. Koulutus oli tammalla todella rentoa ja rauhallista, eikä kilpauran alettuakaan turhia kiirehditty sijoitusten haalimisessa. Kilpailujen määrä vaihteli hieman, välillä oli joka viikonloppu ja välillä oli vain pari tai kerran kuukaudessa. Kuitenkin hyviä tuloksia oli saatu kasaan, kun tamma siitosuralle siirtyi ja sai ensimmäisen varsansa. Tamma ajoi hienosti tehtävänsä varsojensa kanssa ja sille olikin mieluista pysyä siitostammana.

© Piste
 

Syntynyt Varsa Emä
s. 09.01.2019 kwpn-t. Glorious HMS e. If Only HMS
s. 07.02.2019 fwb-t. Kastanjan Petite Fleur e. Kastanjan Pauletta
s. 08.02.2019 kwpn-t. Wild Chic e. Wijchen Fall
s. 28.02.2019 z-t. Sûre de Rouge Z e. Fehler Stargazer Z

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
00.00.0000 - Jaos - Järjestäjä - Luokka - Tulos
ERJ: 36 sijoitusta, 2 CUP-sijoitusta  
21.02.2017 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 3/30
25.02.2017 - ERJ - Colosseum - 140 cm - 2/31
27.02.2017 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 5/31
01.03.2017 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 2/24
02.03.2017 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 1/24
08.03.2017 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 1/24
11.02.2017 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 4/24
22.05.2017 - ERJ - Stratocaster - 150 cm - 4/23
31.05.2017 - ERJ-CUP - Ventos - 150 cm - 1/83
23.08.2017 - ERJ - Ros Cirein - 150 cm - 1/26
24.08.2017 - ERJ - Ros Cirein - 150 cm - 1/26
22.12.2017 - ERJ - Rêve de Haussea - 150 cm - 3/28
29.12.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Chermia - 150 cm - 4/32
30.12.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Chermia - 150 cm - 4/32
02.01.2018 - ERJ - Supernatural - 140 cm - 4/18
03.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 5/30
04.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 1/30
04.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 3/30
06.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 3/30
07.01.2018 - ERJ - Mörkövaara - 150 cm - 8/71
08.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 3/30
08.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 2/30
09.01.2018 - ERJ - Mörkövaara - 150 cm - 3/71
11.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 5/30
14.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 3/30
15.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 4/30
15.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 5/30
16.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 1/30
18.01.2018 - ERJ - Everholt Estate - 150 cm - 1/30
24.01.2018 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 3/35
25.01.2018 - ERJ - Colosseum - 150 cm - 4/35
25.01.2018 - ERJ - Ros Cirein - 150 cm - 2/25
29.01.2018 - ERJ - Ros Cirein - 150 cm - 4/25
30.01.2018 - ERJ - Ros Cirein - 150 cm - 3/25
31.03.2019 - ERJ-CUP - Riimuvaara - 140 cm - 5/93
 

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com