Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Arya RGE

KTK-II, ERJ II, YLA2, KWPN II

Kuollut 30. lokakuuta 2019

   

© Gestüt Hämelschenburg / with permission

 Kutsumanimi: Arya  Kasvattaja: Royal Gear
 Rotu, sukupuoli: Hollanninpuoliverinen, tamma Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Ruunikko, 164 cm  Rekisterinumero: VH14-012-0300
 Syntynyt:
 
17.08.2014, Alankomaat
8-vuotias 05.09.2015
 Koulutustaso:
 
ko. Helppo A, re. 150 cm


Joskus elämääsi ilmestyy hevonen, joka vain antaa niin paljon enemmän kuin yksikään koskaan aiemmin. Joskus sattuu niin, että niitä tulee kaksi samanaikaisesti, ja sitten alkaa jo tajunta heikentyä ja jalat vapista. Tällaisia hevosia olivat kaikkien aikojen rakkaimmat kwpn-jalostuksen timanttini Devil's Song ja Chenell. Tästä kombosta täytyi tietenkin saada varsa myös itselle, ja kyseisenä kesänä oli sopivasti menossa Game of Thrones -nimiteema. Suosikkihahmoni Aryan mukaan nimetty tammavarsa on täydellinen naisversio isästään, ja lisäksi nimensä esikuvan mukainen vahva, itsenäinen tamma.

Arya on peloton ja päättäväinen tapaus, ja kaiken huipuksi vielä oikein nokkela ja fiksu likka. Jos se jotain haluaa, se yleensä sen saa, keinolla millä hyvänsä. Yleensä riittää pelkkä suloinen katse, niin johan satelee erityiskohtelua ja ylimääräisiä välipaloja. Arya kuuluu ylivoimaisesti tallin rakastetuimpiin hevosiin, jonka kanssa touhuamisesta suorastaan kilpaillaan. Näin ollen se on ehkä hieman lellitty piloille, ja täten sen temperamenttinen persoonakin on onnistuttu lietsomaan huippuunsa.

Jos Arya ei söpöilemällä saavuta haluamaansa reaktiota, oli se sitten rapsutukset, ylimääräinen liikunta tai ne namit, niin luvassa on seinien remontoimista ja sangen mielenkiintoisen kuuloista huutelua. Vaikka kuinka menisit komentamaan, mekastus ei lopu. Joskus tosin tuntuu, että Arya on kehittänyt tästä vain leikin itselleen. Aina, kun sitä menee komentamaan, se katsoo ihmistä kuin mitäkin maan matosta ja mukamas lopettaa, mutta heti selän käännyttyä show jatkuu jälleen, kahta kovempana.

Ratsuna Arya ei ole helpoimmasta päästä, muttei todellakaan myöskään huonoimmasta, joten oikut sallittakoon. Arya on isänsä tavoin todellinen virtuoosi esteillä: se menee yli mistä vain, milloin vain, miten päin vain. Nopeuttakaan ei todellakaan puutu, päinvastoin jarrujen puute on välillä jopa huolestuttavan suuri ongelma. Arya hyppää ongelmitta myös 160 senttistä rataa treeneissä, mutta kilpailutaso on suosiolla pidetty hieman matalammalla tamman pienemmän koon takia. Mitä niihin oikkuihin tulee, niin Arya ei tykkää yhtään, jos selässä tapahtuu jotain yli- tai epämääräistä. Heiluva, sooloileva kuski saa lähtöpassit ja nopeasti, sillä Arya ei todellakaan arkaile heittää takajalkoja taivaaseen, jos se kokee kuskin olevan häiriöksi. Selässä on parasta olla eleetön ja näyttää vain suuntaa, niin Arya hoittaa homman kotiin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Devil's Song
kwpn, 166 cm, rn, FI

ERJ I, YLA1, KWPN I, KTK-II

ii. Devil evm
kwpn, 167 cm, m, NL
iii. Walking Dead evm
iie. Dancing Queen evm
ie. Sonya evm
kwpn, 162 cm, rn, NL
iei. Sonic evm
iee. Rosalie evm

e. Chenell
kwpn, 161 cm, rn, NL

KTK-II, ERJ I, YLA1, KWPN I, KRJ I

ei. Quickstar evm
kwpn, 164 cm, rn, NL
eii. Top Secret evm
eie. Moon Jumper evm
ee. Nikita evm
kwpn, 160 cm, rt, NL
eei. Vinancy evm
eee. Roxette evm


ii. Devil: Devil tunnettiin kirotun osuvasta nimestään, jota se edusti monta vuotta parhaiden orien joukossa. Pikimustalla 167 cm korkealla oriilla oli temperamenttia ja egoa vaikka muille jakaa, mutta oli sillä myös kykyjä. Devil pysyi koko elämänsä kasvattajallaan Alankomaissa vain muutamien ihmisten käsittelyssä. Herkkä ori ei sietänyt vaihtuvia ratsastajia, joten aluksi sen kilpakentille vieminen tuotti hankaluuksia. Lopulta Devil kuitenkin ryöväsi erään tallille töihin tulleen kilparatsastajan sydämen ja ori pääsi näyttämään kaikille uskomattomat taitonsa tuon nuoren naisen käsissä. Devil menestyi rataesteillä 160 cm luokissa ja nappasi myös monia näyttelytitteleitä. Ori sai kuitenkin vain 16 jälkeläistä, sillä sen haastava luonne rajoitti jalostusmenekkiä. Devil ei lopettanut aktiivista riehumistaan edes eläkepäivillään, mutta verrattuna orin nuoruuden kolttosiin, oli se jo suorastaan leppoinen yksilö.

iii. Walking Dead: Musta ori Walking Dead syntyi Alankomaissa, mutta se myytiin jo 2-vuotiaana Ranskaan. Orista kasvoi 167 cm korkea vankkarakenteinen ratsu, joka kilpaili aktiivisesti 160 cm rataesteillä. Walking Dead oli oriiksi rauhallinen luonne, mikä toisaalta häiritsi myös hieman sen kilpailumenestystä. Orilla oli täydellinen hyppytyyli, mutta se ei päihittänyt juuri ketään nopeudessä. Walking Dead kuitenkin onnistui menestymään haastavilla radoilla, joista se selvisi puhtaasti nopeampien ratsujen pudotellessa puomeja. Ori jäi eläkkeelle jo 16-vuotiaana jalkavamman vuoksi ja sai sinä aikana yhdeksän jälkeläistä periyttäen erinomaista rakennettaan. Walking Dead menehtyi vanhuuteen 26-vuotiaana.

iie. Dancing Queen; Dancing Queenin kaltaiset tammat harvoin menestyvät kovinkaan helposti, mutta tämä neiti ei kuitenkaan suostunut häviöön. 165 cm korkea tamma oli todellinen nirppanokka. Mustankimo kaunokainen tunnettiin äärettömästä herkkyydestään ja ajoittain todella hankalasta luonteestaan. Iso-Britanniassa syntynyt tamma oli 150 cm luokkien nopeusvoittaja, mutta se oli toisaalta myös melko herkkä kieltämään. Kuitenkin taitavan ratsastajan kanssa Dancing Queen pystyi mitä upeampiin suorituksiin, joista ei puuttunut tulta ja tappuraa: välipukeista huolimatta ketterä tamma kykeni ylittämään esteet vauhdikkaasti reilulla ilmavaralla. Dancing Queen kilpaili esteillä 10-vuotiaaksi, mutta siirtyi omistajaa vaihtaessaan kouluratsastuksen pariin. Tamma vietti loput elämästään kierrellen rennosti Helpon A:n luokkia ja sai kolme varsaa ennen kuin menehtyi ähkyyn 24-vuotiaana.

ie. Sonya: Tämä Alankomaissa syntynyt monitoimimamma oli lainkaan valehtelematta yksi parhaimmista tammoista. Vakaaluonteinen Sonya toi itsensä julkisuuteen kenttäratsastuksen kautta. 162 cm korkea ruunikko kykeni Vaativan A:n liikkeisiin ja oli luotettava esteratsu 150 cm tasolla, eivätkä sen varmat jalat pettäneet maastoesteilläkään. 9-vuotiaana Sonya muutti emänsä tallille Tanskaan. Sillä keskityttiin ahkeraan kilpailu-uraan ja Tanskassa tamma starttasi muutaman 160 cm luokankin. Kilpailun hieman vähentyessä Sonyalla siirryttiin siitokseen ja se saikin yhteensä neljä varsaa. Sonya lopetti hienon uransa 18-vuotiaana, kun sen selkä alkoi oireilemaan. Eläkepäivänsä tamma nautti suurista laitumista maaseudun rauhassa muutaman puolisisarensa kanssa.

iei. Sonic: Sonicia energisempää oria saa kyllä hakea, mutta tuskin löytää. Alankomaissa syntynyt tummanruunikko ulkoili päivät pitkät pienessä laumassa valtavilla pelloilla ja joutui päivittäin rankkoihin treeneihin, mutta se jaksoi silti iltaisin retuuttaa taluttajaansa ympäri tallipihaa. 164 cm korkea ori ei suinkaan ollut häijy, se oli vain käsittämättömän rauhaton. Sonic purkikin energiaansa tehokkaasti 150 cm esteradoilla, mutta oli ajoittain turhan vilkas ollakseen tarkka. Kyvykkään orin suurin heikkous oli huolimattomuus, joka johti usein pudotuksiin. Tietynlaisesta haastavuudestaan huolimatta luonteikasta oria rakastettiin kodissaan ylikaiken. Se sai yhteensä kuusi jälkeläistä ja opetti hevosharrastajien perheen pienimmille vakaita ja päättäväisiä hevosen käsittelytaitoja.

iee. Rosalie: Kiltti, luotettava ja tyyni, siinä Rosalieta kuvaavat sanat. Ruunikko tanskalaistamma syntyi pienehkössä siittolassa ja viettikin siellä koko elämänsä. Alkuperäinen suunnitelma tamman myymisestä kilparatsuksi ulkomaille peruuntui, kun tamma vaurioitti lapansa hyvin nuorena. Ratsukoulutuksen haaveet jäivät unholaan, joten 160 cm korkea tamma päätyi siitoskäyttöön. Rosalie sai elämänsä aikana reilut kymmenen jälkeläistä, joille se periytti mukavaa luonnettaan. Tamma lopetettiin vatsahaavan takia 24-vuotiaana.

ei. Quickstar: Sairaan nopee ja tosi komee, sellainen oli Quickstar. Tätä Alankomaissa syntynyttä herrasmiestä ei oltu koolla pilattu, mutta 164 cm korkeudesta huolimattaan ori liiteli kepeästi 150 senttisten esteiden ylitse. Quickstar kilpaili aktiivisesti ja sijoittui monien suurkilpailuiden kärkisijoille. Valitettavasti ruunikko kuitenkin loukkaantui 11-vuotiaana ihanissa kesäpäivän maastoesteharjoituksissa ja joutui lopettamaan kilpauransa. Orilla oli vallan mainio rakenne, joten se päätyi siitosoriksi. Tähän päivään mennessä komistus on ehtinyt saada jo 32 jälkeläistä, joille se on periyttänyt ulkomuotonsa lisäksi rohkeaa ja tasaisasta luonnetta, jonka voisi lyhyesti tiivistää ilmaisuun ”hallittu temperamentti”.

eii. Top Secret: Tässä tummassa ja tulisessa antisankarissa riitti pitelemistä niin maan tasalla kuin esteradoilla. 166 cm korkea tummanruunikko Top Secret oli haastavuudestaan huolimatta varma ja vauhdikas esteratsu, joka ei tosiaan jättänyt ketään kylmäksi. Perfektionisti luontoinen ori oli ihmisille mököttämisen erinomaisen hallitsemisen lisäksi erityisen tarkka hyppytyyliltään, joten sille ei ollut mikään ongelma voittaa kilpailuja toinen toisensa jälkeen. Kansalliselle tasolle asti yltänyt ori toimi aktiivisesti jalostuksessa ja sai eläessään 28 jälkeläistä. Top Secret säilyi hurjimuksena viimeisiin hetkiinsä asti ja kehtasi puraista lopetuspiikkiä antamaan tullutta eläinlääkäriä ahteriin. Ori tosiaan jouduttiin päästämään tuskistaan 24-vuotiaana, kun ähkyhoidot eivät alkaneet auttamaan.

eie. Moon Jumper: Kaunis kuin itse kuu oli tämä kuuhyppääjäksi nimetty siitostamma. Paljasjalkainen hollantilainen ruunikko Moon Jumper syntyi vamma oikeassa takapolvessaan, eikä saanut kovin hyviä eväitä elämään. Kooltaan tamma jäi pikkuruiseksi etenkin muodoiltaan, mutta koska polvivamma ei aiheuttanut ongelmia jalostuskäytön suhteen, sai mamman oma enkeli jäädä siitoskäyttöön kasvattajalleen. Moon Jumper ehti elellä onnellisesti 31-vuotiaaksi ja toi siinä sivussa tähän maailmaan 12 sangen menestynyttä jälkeläistä.

ee. Nikita: Tämä kultainen tamma oli todellakin sellainen enkeli. Äärettömän kiltti tamma oli 160 cm korkea rautias, joka ei ikinä kilpaillut aivan korkeimmilla tasoilla, vaikka olisi ehkä kyennytkin. Tamma pysyi kasvattajallaan syntymästään viimeiseen päiväänsä asti ja työskenteli melko kevyellä tasolla. Se hyppäsi 120 tason esteratoja ja kilpaili koulussa vaativa B tason ratoja. Nikita sijoittui tasaisesti ja oli kilpahevosena tunnettu rauhallisuudestaan ja kuuliaisuudestaan. Tamma sai pitkän ikänsä aikana paljon jälkeläisiä ja sai elää rentoa elämää suurilla laitumilla. Koska kasvattaja piti pientä enkeliään rauhallisessa on-off-kilpahevosen elämässä, ei voida olla varmoja kuinka kovan tason suorituksiin tamma olisi voinutkaan pystyä. Joka tapauksessa se sai 17 jälkeläistä ennen kuin menehtyi vanhuuteen 34-vuotiaana.

eei. Vinancy: Vinancyssa riitti luonnetta, muttei taivaan kiitos aggressiivista sellaista. Orilla oli energiaa vaikka muille jakaa ja käytökseltään rautias oli todellinan kauhukakara. 163 cm korkuinen touhutoope kilpaili niin esteillä kuin koulussa, mutta menestyi huomattavasti paremmin esteillä, joilla se kykeni tehokkaasti purkamaan energiaansa. Tasoltaan ori oli niinkin laadukas kuin vaativa A ja 150 cm, vaikkakin kilpailut suoritettiin useimmiten hieman helpommissa luokissa, sillä Vinancy oli vaikea saada keskittymään sille oikeasti rankoilla radoilla. Kotona tosin treeni sujui hyvin, kunhan sitä oli usein, paljon ja säännöllisesti. Hyvärakenteinen ori sai yhteensä 16 jälkeläistä ja se lopetettiin 23-vuotiaana pahan kaviopaiseen takia.

eee. Roxette: Pienestä koostaan huolimatta Roxetten ego oli hieman liian iso jokaiseen talliin. 159 cm korkea kimo vaihtoi kotia useasti ennen kuin päätyi tarpeeksi pitkäpinnaisen henkilön hoiviin. Uudessa kodissaan lähellä suurkaupunkien vilinää tammasta hiottiin oikea timantti, joka menestyi 140 cm esteillä tajuttoman hyvin. Pienehkön kokonsa takia tamma ei kuitenkaan koskaan kilpaillut kaikkein korkeimmilla tasoilla, eikä sitä käytetty paljoa jalostuksessa haastavan luonteen takia. Tamma sai kuitenkin kolme jälkeläistä ennen kuin se menehtyi vanhuuteen 26-vuotiaana.
 

Syntynyt Varsa Isä
s. 30.03.2015 kwpn-o. Lucifer RGE i. Valiant Soldier
s. 12.11.2015 kwpn-t. Arella RGE EV-I i. Alpheratz DFC
s. 03.03.2016 kwpn-t. Jasmine von Dows i. Jacksonville BH
s. 09.05.2016 kwpn-t. Aryela RGE ERJ I, KTK-II i. Revuelto Wembley
s. 10.11.2016 kwpn-o. Soulsilver RGE KTK-II i. Silverlode Skipper

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
08.05.2016 - NJ - Royal Gear - KWPN-tammat - 3/11 - irtoSERT
17.06.2016 - VSN - Royal Gear - KWPN-tammat - 3/6 - RCH
09.07.2016 - VSN - Adina - KWPN-tammat - 2/7 - RCH
ERJ: 35 sijoitusta, 3 CUP-sijoitusta  
22.01.2015 - ERJ - Navelina - 140 cm - 3/30
27.01.2015 - ERJ - Navelina - 140 cm - 4/30
17.02.2015 - ERJ - Yemene - 140 cm - 2/30
20.02.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 5/40
21.02.2015 - ERJ - Skurvash - 150 cm - 5/30
21.02.2015 - ERJ - Skurvash - 150 cm - 3/30
22.02.2015 - ERJ - Skurvash - 150 cm - 3/30
22.02.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 4/40
23.02.2015 - ERJ - Yemene - 140 cm - 5/40
24.02.2015 - ERJ - Skurvash - 150 cm - 2/30
25.02.2015 - ERJ - Skurvash - 150 cm - 1/30
25.02.2015 - ERJ - Yemene - 150 cm - 5/40
26.02.2015 - ERJ - Skurvash - 150 cm - 5/30
26.02.2015 - ERJ - Skurvash - 150 cm - 2/30
27.02.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 5/40
30.04.2015 - ERJ - Hairahdus - 150 cm - 2/18
11.05.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 1/40
13.05.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 2/40
20.05.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 3/40
22.05.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 3/40
27.05.2015 - ERJ - Brentwood Warmbloods - 150 cm - 3/40
22.10.2015 - ERJ - Brokeback - 150 cm - 2/40
22.10.2015 - ERJ - Brokeback - 150 cm - 1/40
23.10.2015 - ERJ - Brokeback - 150 cm - 1/40
29.02.2016 - ERJ-CUP - Satulinna - 150 cm - 14/167
02.10.2016 - ERJ - Satulinna - 150 cm - 1/23
06.10.2016 - ERJ - Satulinna - 150 cm - 1/23
10.10.2016 - ERJ - Satulinna - 150 cm - 1/23
03.12.2016 - ERJ - Romilly - 140 cm - 6/44
05.12.2016 - ERJ - Romilly - 140 cm - 6/44
08.12.2016 - ERJ - Romilly - 140 cm - 5/44
17.12.2016 - ERJ - Starberry - 150 cm - 3/39
22.05.2017 - ERJ - Stratocaster - 150 cm - 3/23
31.12.2018 - ERJ-CUP - Kuuralehdon hevostila - 150 cm - 8/114
31.03.2019 - ERJ-CUP - Riimuvaara - 140 cm - 6/93
 

Päiväkirja

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut

Teksti tulee tähän.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2020 Daelwyn ♡ - suntuubi.com