Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Wolf's Cobacabana

KTK-II

   

© Gestüt Hämelschenburg / with permission

 Kutsumanimi: Ana  Kasvattaja: Hukkapuro
 Rotu, sukupuoli: Hannoverinhevonen, tamma Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Ruunikko, 170 cm  Rekisterinumero: VH16-011-0374
 Syntynyt:
 
14.08.2016, Suomi
8-vuotias 04.02.2018
 Koulutus:
 
Koulupainotteinen
ko. Vaativa A, re. 100 cm


Kun ensimmäisen kerran näin Cobacabanan myynti-ilmoituksen, mieleni lennätti minut Rio de Janeiron täydellisille hiekkarannoille. Olin ihan varma, että tästä saan nyt sellaisen ihanan, solakan glamour-tähden talliini. Tamman sukukin oli mainio ja minulle entuudestaan vieras, joten ostopäätös oli hetkessä tehty. Kun näin kavereiden kesken Anaksi (tai joskus suomalaisittain tuplaännällä Annaksi) kutsuttu tamma sitten muutamia päiviä myöhemmin seisoi ensimmäistä kertaa livenä edessäni, ei todellisuus aivan vastannut unelmiani, mutta loppu peleissä asia ei ole haitannut laisinkaan.

Ana on todella laadukas kouluratsu, mutta täysin vastoin kuvitelmiani, se ei ole mitenkään erityisen... viehkeä. Tamma on olevinaan oikea sylikoira ja sillä on välillä mitä kummallisimpia juttuja. Ana tykkää peuhata mudassa ja viskoa tavaroita ympäriinsä, eikä se kummemmin jaksa keskittyä hoitotoimenpiteisiin tai oikein mihinkään muuhunkaan. Tamma myös pitää omasta huumorintajustaan oikein todella paljon, joten se viljelee vitsejään vähän joka väliin. Siltä löytyy kepposia vaikka muille jakaa aina klassisista karkailuista ja harjaämpärin rikkomisista kovemman luokan suunnittelua vaativiin hämäyksiin ja varkauksiin. Kyllä, varkauksiin. Jos olet puuhastelemassa Anan kanssa ja vaatteesi alkavat mystisesti kadota, tarkista ensimmäisenä Anan karsinasta juomakaukalon alta. Joskus tamma tosin ei vaivaudu jemmaamaan saalistaan, vaan pitää napattua artikkelia ylpeänä suussaan, eikä muuten hevillä siitä luovu...

Tiedätkö sellaiset ihmiset, jotka nauttivat ihan kauheasti siitä, kun voivat osoittaa jonnekin pusikkoon järkyttyneenä kysellen kovaan ääneen näätkö, ja sitten tekevät sulle jotain hulvatonta saatuaan vedettyä sinua nenästä? Noh, Ana on tehnyt tästäkin oman hevosversionsa. Tamma on todella rohkea ja itsevarma, mutta silti jotenkin kummasti se keksii joka viidennen metrin välein nostaa päänsä järkyttyneenä taivaisiin niin, että lyhyempi taluttaja jää roikkumaan suitsista ilmaan. Ana kyttäilee ihan omaksi riemukseen ja antaa ihmisten luulla, että tässä täytyisi nyt joko varoa jotain vaaraa tai sitten kohta päälle ryntäävää hevosta. Todellisuudessa, kun Ana laittaa leikiksi, ei ole kyse kummastakaan. Oikeihin vaaroihin Ana ei reagoi, eikä se ole ikinä rynninyt yhtään mihinkään suuntaan, vaikka yrittääkin niin väittää.

Selästä käsin Ana on paljon vakavempi ja viehkeämpi kuin maan tasalta. Tämä tamma tykkää koulutuuppauksesta ihan kauheasti ja voisi jatkaa sitä vaikka maailman loppuun asti. Analle ei ole ikinä ollut niin justiinsa, että kuka siellä selässä roikkuu ja miten päin, kuhan mennään. Tamma siis sopisi niin tädeille kuin lapsillekin. En oikein tiedä, miten se heilumista sietää, sillä Ana on kyllä silti todella herkkä ja sähäkkä ammattilaisen alla. Tamma vissiin tajuaa ratsastelijan ja ratsastajan eron, ja mukautuu kuskin mukaan. Ei yhtään hassumpi siis tosiaan, sillä juuri joustavia hevosia olen kaivannut tähän kilpahevoslaumaani, jossa jokainen nelijalkainen haluaa eri asioita, eikä suostu joustamaan suuntaan eikä toiseen, vaikka mitä tekisi. Analle käy kaikki aina tiukoista treeneistä maastohölkkään ja ilman satulaa hömppäilyyn. Esteitäkin se hyppää oikein mielellään, mutta tamma ei ole oikein ikinä tajunnut sitä esteratsastuksen todellista ideaa. Ana hyppää vähän kehnosti ja pudottaa joka toisen puomin, muttei moinen sitä tunnu haittaavaan, kunhan on hauskaa.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. 8th Commandment
hann, 167 cm, rt

KRJ II

ii. Seven Days evm
hann, 172 cm, rn
iii. Camaro evm
iie. White Fly evm
ie. Marilyn evm
hann, 166 cm, prt
iei. Maybe evm
iee. Jane evm
e. Marmelia
hann, 171 cm, rt
ei. Mochmarch evm
hann, 170 cm, rn
eii. Merdoch evm
eie. Chaneltee evm
ee. Daltina evm
hann, 160 cm, rtkm
eei. Dalton v. Kraem evm
eee. Faentina evm

 

ii. Seven Days on tasaisena suorittajana ja muutenkin pomminvarmana ratsuna pidetty hannoverori. Ruunikko 172cm korkea ori, on rakenteeltaan varsin massiivinen, mutta erinomaisten askellajien takia orin esiintyminen aina Intermedite II-tasolla asti on totutusti ollut kevyen ja vaivattoman näköistä. Hyvää liikettä Seven Days onkin periyttänyt myös jälkeläisilleen, mikä on tehnyt orista hyvin suositun jalostushevonen kouluratsastuspiireissä. Nykyään Seven Days viettää jo eläkepäiviä kilparadoilta, mutta jalostusmarkkinoilla sillä edelleen riittää kysyttävää.

ie. Marilyn on kaunis 166cm korkea punarautias tamma, joka on pärjännyt erityisen hyvin näyttelykehissä. Kaiken lisäksi Marilyn on luonteeltaan oikea enkeli ja tämän omistaja onkin monta kertaa kehunut, että tamma on tämän ehdoton suosikki ja silmäterä, joten tamma on saanut heti varsasta asti paljon huomiota. Muotovaliona palkittu ja I-palkinnolla kantakirjattu nuori tamma on jo ehtinyt saada kolme varsaa, joista 8th Commandment on keskimmäinen. Näiden varsojen perusteella on ensimmäiset jo ennustaneet tamman periyttävän yhteistyöhaluista luonnetta hyvää rakennetta.

ei. Mochmarch tuli tunnetuksi kansainvälisillä kilparadoilla. Komea, 170cm korkea ori oli niin kapasiteetikas kouluratsu kuin laadukas periyttäjä. Ruunikko ori saavutti uransa aikana useita voittoja kansainvälisistä luokista Euroopassa, mutta maailman huippuhevosille siitä ei ollut haastavaksi. Hankalaluontoisena tunnettu ori siirtyi 13-vuotiaana siitoskäyttöön. Se astui kirjavan kasan tammoja, ja sen jälkeläisiä löytyykin useista eri puoliverikantakirjoista, jonka lisäksi orilta löytyy myös muutama ratsuponiksi rekisteröity varsa. Mochmarchin varsat ovat menestyneet vaihtelevalla tasolla kenttäkilpailuissa, ja muutama niistä on päässyt jopa valloittamaan maailmaa isojen kansainvälisten kilpailujen merkeissä.

ee. Daltina on yllättävä näky Grand Prix -luokkia kilpailleen huippuhevosen sukutaulussa. Tamma ei nimittäin startannut koskaan Helppo B -luokkia vaativammissa luokissa. Sen omistanut tätiratsastaja ei ollut itse kiinnostunut kilpailemisesta, ja tammalla kilpailleen vuokraajan oli turha yrittää vaativampiin luokkiin tamman koulutustason tullessa vastaan, romuluinen tamma ei ollut liikkeiltään tai fysiikaltaan mitenkään ihanteellinen kouluhevonen. Luonteeltaan kimo, 160cm korkea tamma oli kuitenkin kultainen, ja yleisesti helppona pidetty hevonen. Siitoksessa tamma ei vaikuttanut kuin yhden varsan, Marmelian, verran, kukaan ei uskonut kantakirjaankin vain nipin napin hyväksytyn tamman pystyvän saamaan edes keskinkertaisia varsoja.

iii. Camaro oli komea 175cm korkea ruunikko hannoverori, jossa oli paljon samaa näköä kuin pojassaan Seven Daysissa. Ori kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastuksessa, mutta sen kilpailu-ura jäi valitettavan lyhyeksi lastauksen yhteydessä sattuneen tapaturman takia. Siitosorina Camaro teki kuitenkin pitkän uran periyttäen jälkeläisilleen lennokasta liikettä ja hyvää työmoraalia. Camaro lopetettiin lopulta vanhuuden vaivojen takia.

iie. White Fly oli kimo 163cm korkea hannovertamma, jonka suku oli pitkälti estepainotteista ja täysveriprosentti suvussa oli varsin suuri. Tammasta povattiinkin estekenttien valloittajaa, mutta toisin kävi. Tammalta löytyi kyllä kapasiteettia, mutta sei ei yksinkertaisesti pitänyt hyppäämisestä ja lähes kaikki tamman estekilpailustartitkin päättyivät siihen, että tamma kielsi ja ratsukko hylättiin. Niinpä White Fly lopulta myytiin hyvin halvalla uuteen kotiin jo uransa lopettaneen kouluratsastajan pieneen siittolaan, josta maailmalle lähti lähinnä hyviä harrastehevosia. Pian tämä kouluratsastaja huomasi kuitenkin, että White Flylla oli potentiaalia kouluratsastuksessa aivan huipputasolle ja lopulta omistajansa kanssa White Fly nousi kilpailemaan aina GP-tasolle asti yllättäen kaikki epäilijät. Kilpailu-uran jälkeen White Fly ehti saamaan viisi hienoa varsaa ennen kuin se jouduttiin lopettamaan jalkavaivojen takia.

iei. Maybe oli oikea katseenkääntäjä. Kauniin rautiaan värinen, suurimerkkinen ori oli säkäkorkeudeltaan vaikuttavasti 176cm korkea, joten se ei koskaan jäänyt ilman huomiota. Se ei tietenkään oria haitannut, sillä luonteeltaan Maybe oli varsinainen showmies ja todella huomionkipeä tapaus. Ori herättikin ihastusta kouluradoilla aina GP-tasolla asti, mutta aina välillä orin suoritukset kaatuivat turhankin innokkaaseen esiintymiseen ja egoiluun, joten kaikkein suoritusvarmin tapaus Maybe ei ollut. Se hieman verottikin orin suosiota jalostuskäytössä, mutta ei merkittävästi, sillä nykyään ori on suhteellisen tuttu näky hannover kouluratsujen suvussa.

iee. Jane valittiin Maybelle tammaksi erityisesti tasaisen rauhallisen ja kiltin luonteensa takia. Jane on oli varsin keskivertohevonen niin tasoltaan kuin ulkonäöllisestikin. 163cm korkean ruunikon hannovertamman kanssa kilpailtiin pääasiassa vaativia luokkia, missä se tekikin tasaisenvahvoja suorituksia keräten ruusukkeita tasaiseen tahtiin. Jane sai elämänsä aikana kuusi varsaa, joista Marilyn on ehdottomasti menestynein. Muut varsat ovat päätyneet lähinnä harrastuskoteihin, missä Janen periyttämä tasaisen varma luonne onkin ollut edukseen.

eii. Merdoch oli pitkän linjan kouluhevoskasvatuksen hienoimpia saavutuksia. Ruunikko ori loi menestyksekkään uran japanilaisratsastajansa kanssa, voittaen maailman arvostetuimpia kouluratsastuskilpailuja. Ori eläköityi jo 11-vuotiaana, eikä siitä kuultu paljoa sittemmin. Se ei ollut koskaan julkisessa jalostuskäytössä, joka oli monelle hevoskasvattajalle pettymys. Orin omistaja, sen kasvattisiittola, halusi antaa sille kuitenkin hyvät eläkepäivät, eikä Merdoch astunutkaan kuin alle kaksikymmentä tammaa ennen ruunaamistaan 13-vuotiaana. 176-senttinen ori ei tästä jälkeläismäärästä päätellen ollut kovin erikoinen periyttäjä, yksi orin jälkeläisistä pääsi ikinä starttaamaan GP-tasolla ja loput jäivät enemmän tai vähemmän harrastehevosiksi.

eie. Chanelteesta, jalosta mustasta tammasta, povattiin nuorena isojen luokkien tähteä. Se osoitti jo nuorena upeat liikkeensä ja kokoamiskykynsä, ja se palkittiin vain neljävuotiaana useilla ikäluokalle myönnettävillä, arvostetuimmilla palkinnoilla. Kuusivuotiaana tamman lupaava kilpaura kuitenkin tyssäsi kuin seinään. Tamma loukkasi jänteen vasemmasta etusestaan vakavasti harmittomalta näyttäneessä tilanteessa. Vammaa kuntoutettiin pitkään, mutta juuri toipumisen mennessä hyvin säikähti tamma jotakin, lähti taluttajansa käsistä ja loukkasi vasta toipumisvaiheessa olevan jalkansa entistä pahemmin. Eläinlääkärin tuomio oli lannistava, toipumiseen menisi yli vuosi ja senkään jälkeen tammasta ei välttämättä olisi enää minkäänlaiseen käyttöön. Isokokoinen tamma kuntoutui siitoskäyttöön, ja toimikin siitostamman roolissa seitsemän varsan ajan.

eei. Dalton v. Kraem oli heidän kaupunkinsa ylpeys, jos paikallisen pikkukaupungin asukkailta kysyttiin. Komea ja äänekäs ori tuli tunnetuksi koko kaupungille, kun sen menestyksestä uutisoitiin paikallislehdissä. Vaikka 165-senttiä korkea ori pärjäsikin kilpailuissa vain keskinkertaisesti, oli se Traburgin kaupunkilaisten suuri sankari. Ori sai vain muutaman jälkeläisen kotiseutunsa ulkopuolelta, mutta kotipuolessa lähes jokainen siitoksessa käytetty tamma oli saanut vähintään yhden varsan Daltonista, osa useammankin. Orin jälkeläiset päätyivät mitä erilaisimpiin tehtäviin, niin ratsastuskoulu- kuin harrastehevoseksi sekä muutama yritti kaikki odotukset ja starttasi vaativissakin luokissa.

eee. Faentina oli tavallisen punaruunikko, muutenkin tuikitavallinen puoliveritamma. Se eli elämänsä keskitason ratsastajalla yleishevosena, hypäten joskus ja jouluna maksimissaan metrisiä ratoja ja suorittaen Helppo A -tason radat juuri ja juuri hyväksytysti. Luonteeltaan kiukkuisenakin tunnetuksi tullut tamma ei ollut myöskään mikään ensimmäisen palkinnon kantakirjatamma, vaan ennemminkin romuluinen möhkäle, jonka ei millään logiikalla olisi pitänyt edes päästä kantakirjaan sisään. Tammaa siitokseen jalostukseen kahden varsan verran. Omistaja odotti, että jommalla kummalla kerralla jalostukseen käytetty ori, joka oli molemmilla kerroilla sama, olisi periyttänyt komean ulkonäkönsä eteenpäin. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan molemmilla kerroilla varsoilla oli yhtä huono rakenne kuin emällään. Ensimmäinen varsa, tammavarsa myytiin säälittävän alhaisella hinnalla heti vieroituksen jälkeen, orivarsan kasvattaja piti itsellään ja myöhemmin ruunasi.

© miivi & Otterley
 

Syntynyt Varsa Isä
s. 07.02.2017 hann-t. Naome RGE i. Navone Grey
s. 28.10.2017 hann-t. Skylight RGE i. Renard Wolf

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
22.02.2019 - NJ - Everholt Estate - hann-tammat - 3/11 - irtoSERT
KRJ: 43 sijoitusta, 3 CUP-sijoitusta  
06.10.2016 - KRJ - Rappadan - Vaativa B - 6/40
06.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 4/19
07.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 4/19
07.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 3/19
09.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 2/19
09.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 5/26
10.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa B - 4/44
10.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 1/19
11.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 3/26
14.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 3/26
16.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa B - 3/44
18.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 2/19
18.12.2016 - KRJ - Old School Sporthorses - Vaativa B - 3/22
19.12.2016 - KRJ - Old School Sporthorses - Vaativa A - 3/16
23.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 4/19
23.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 3/19
25.12.2016 - KRJ - Cadogan Ponies - Vaativa A - 4/19
25.12.2016 - KRJ - Micram Raceponies - Vaativa A - 2/26
12.01.2017 - KRJ - Romilly - Vaativa A - 6/45
14.01.2017 - KRJ - Old School Sporthorses - Vaativa A - 3/25
15.01.2017 - KRJ - Romilly - Vaativa A - 2/45
15.01.2017 - KRJ - Old School Sporthorses - Vaativa A - 3/25
17.01.2017 - KRJ - Romilly - Vaativa A - 1/69
08.02.2017 - KRJ - Priton Budyonnys - Vaativa A - 6/40
23.02.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 5/34
24.02.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 1/34
25.02.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 6/47
01.03.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 5/34
01.03.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 4/50
04.03.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 6/50
08.03.2017 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 6/50
12.03.2016 - KRJ - Colosseum - Vaativa A - 3/34
30.04.2017 - KRJ-CUP - Oldfinion Dressage - Vaativa A - 7/80
31.05.2018 - KRJ-CUP - Oldfinion Dressage - Vaativa A - 1/79
04.03.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 3/27
12.03.2019 - KRJ - Daelwyn - Vaativa A - 3/30
20.03.2019 - KRJ - Daelwyn - Vaativa A - 4/30
31.03.2019 - KRJ-CUP - Oldfinion Dressage - Vaativa A - 4/104
03.04.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 2/33
05.04.2019 - KRJ - Auric Dressage - Vaativa A - 3/24
07.04.2019 - KRJ - Auric Dressage - Vaativa A - 2/24
17.04.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 5/33
18.04.2019 - KRJ - Hiivurin Suomenhevoset - Vaativa A - 2/33
 

Päiväkirja

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut

Teksti tulee tähän.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com