Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Heavenbound de Winter

Ei vielä palkittu

 

© John Harwood - CC BY 2.0

 Kutsumanimi: Bonnie  Kasvattaja: Winterbourne Court
 Rotu, sukupuoli: Amerikanpuoliverinen, tamma Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Voikonpäistärikönkimo, 170 cm  Rekisterinumero: VH19-155-0008
 Syntynyt:
 
30.01.2019, Yhdysvallat
3-vuotias 28.02.2019
 Koulutus:
 
Kenttäpainotteinen
ko. Vaativa A, re. 140 cm, CIC4


Ei kahta ilman kolmatta... Kun innostuin alkuvuodesta 2019 hankkimaan ensin yhden ja sitten toisen kenttähevosen ystävältäni Nikkiltä, joka niitä kaukana rapakon takana Yhdysvalloissa kasvatti suurella intohimolla, olisi pitänyt heti arvata, ettei tämä tähän jäisi. Oma kokemukseni maastoesteiden parissa oli mallia satunnaisten risujen ylitse loikkiminen maastolenkeillä, mutta ajatus vakavasti otettavasta kovan tason kilpailemista alkoi houkuttaa aina vain enemmän. Kenttähevosen numero kaksi olessa vielä lentokoneessa soitin jo Nikkille, ja sanoin, että ottaisin vielä yhden tamman. Heavenbound de Winter oli sopivassa iässä ja valmis lähtöön, joten viikko numero kakkosen saapumisen jälkeen saapui kolmonen. Tässä vaiheessa tallityöntekijöitä ei enää edes ihan kauheasti naurattanut, vaan heitä suorastaan pelotti, että kohta meillä on täällä taas sata ylimärääistä turpaa ruokittavana, tällä kertaa kenttähevosten muodossa. Mutta kun siihen meidän hevosautoon mahtuu kolme, niin tyhmäähän sillä olisi vain kahta kuljettaa kenttäkilpailuihin...

Heavenbound, tai kavereiden kesken vain Bonnie, on näistä kolmesta amerikkalaisesta kenttähevosestani ylivoimaisesti helpoin ja ystävällisin tapaus. Bonnie on kaikkien kaveri ja todellinen halihirmu, joka tulee aina innokkaasti höristen vastaan, kaivelee taskut herkkujen varalta ja jää sitten rapsuteltavaksi vaikka maailman loppuun asti. Se tulee toimeen niin kaksi- kuin nelijalkaisten kanssa, ja suuresta koostaan huolimatta sen voi antaa myös lasten ja kokemattomien käsittelyyn. Bonnie on todella kiltti ja lempeä tamma, eikä se tekisi pahaa kärpäsellekään. Se on kärsivällinen ja huolehtivainen, hyvin äitihenkinen tapaus, joka haluaa tehdä ihmisten kanssa ja nauttii seurasta. Bonnie on vähän turhankin läheisriippuvainen, eikä sitä pidä missään nimessä jättää ilman katsekontaktia lajitovereihin pitkäksi aikaa. Niin kauan kuin muita hevosia on lähettyvillä, Bonnie selviäisi vaikka pommi-iskusta häntäänsä heilauttamatta.

Ratsuna Bonnie jatkaa asiallista linjaansa. Se on nöyrä ja miellyttämishaluinen ja työskentelee suurella sydämellä. Se ei ole se kaikkein reaktiivisin ja nopein hevonen, mutta se vastaa apuihin täsmällisesti eikä tee mitään tyhmää tai rupea sooloilemaan, joten suoritukset Bonnien kanssa ovat ennen kaikkea tasaisia. Alkuverryttelyissä se tuppaa liikkumaan hieman etupainoisena ja jäykkänä, mutta vertyessään sen koko pääsee oikeuksiinsa. Askelten pidentyessä Bonnie on todella näyttävä ja kykenee ongelmitta esittelemään parasta mahdollista itseään vaativilla kouluradoilla. Erityisesti tamman laukka on todella laadukasta ja pyörivää, ja siinä on ratsastajan äärimmäisen mukava istua.

Rataesteillä Bonnien paras ominaisuus on sen tyylipuhdas hyppytekniikka. Tamma katsoo ponnistuspaikat itse eikä liioittele suuntaan eikä toiseen. Se ei ikinä edes hipaise puomeja, muttei tuhlaa energiaa liialliseen ilmavaraan. Nopeudessa on joskus sanomisen varaa ja katsellessaan reittiä ja ponnistuspaikkaa Bonnie saattaa unohtua matelemaan, mutta kyllä siihen vauhtia saa, kun vain muistaa pyytää. Koostaan huolimatta Bonnie on ihmeen ketterä, ja jos vauhtia ei ole liikaa, sen saa kääntymään hyvin tiukkojakin silmukoita ilman riskiä kompuroimisesta tai törmäilystä. Maasto-osuudella Bonnie on tasainen suorittaja, joka osaa käyttää itseään säästeliäästi. Se ei edes viimeisillä esteillä ole väsynyt ja loppu, vaan jaksaa suorittaa tyylipuhtaasti alusta loppuun. Se mitä kellossa hävitään, voitetaan ehdottomasti tekniikassa, sillä Bonnie hyppää kaikki erilaiset estetyypit taidokkaasti ilman virheitä.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. South of Heaven
amwb, 175 cm, mvkkpäistkm, ZW
ii. Sinner evm
kwpn, 167 cm, mpäist
iii. Crusader evm
iie. Chastity evm
ie. Amai evm
nwh, 164 cm, rnvkkokm
iei. Victory Day evm
iee. Lioness evm

e. Grace of the Heavens
amwb, 152 cm, vkk, US

VIR MVA Ch, KTK-I

ei. Berlinian Nightfall evm
amwb, 155 cm, mrn
eii. Eternal Nocturne evm
eie. Portuguese Butterfly evm
ee. Song of the Heavens evm
amwb, 151 cm, vkk
eei. Guardian of the Heavens evm
eee. Dreamcatcher evm

 

Syntynyt Varsa Isä
s. 00.00.0000 pv-o. Hevosen nimi i. Hevosen nimi

Kilpailukalenteri

KERJ: 0 sijoitusta  
00.00.0000 - KERJ - Järjestäjä - Luokka - 00/00  
ERJ: 0 sijoitusta KRJ: 0 sijoitusta
00.00.0000 - ERJ - Järjestäjä - Luokka - 00/00 00.00.0000 - KRJ - Järjestäjä - Luokka - 00/00

Päiväkirja

28.02.2019 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Ensin tuli yksi, sitten toinen ja nyt kolmas, amerikkalainen kenttähevonen siis. Miestäni Antonia ei ihan kauheasti hymyilyttänyt, kun ajelimme rauhallisessa tahdissa pitkin walesilaisia mutkateitä, mukanamme numero kolme. "Älä viitsi mököttää! Bonnie on aivan ihana ja meillä on tilaa", yritin lohduttaa epäileväistä kumppaniani. Brunette vilkaisi minua, muttei suostunut sanomaan juuta eikä jaata. "Meidän pienempään rekkaan mahtuu kolme hevosta! Ajellaan nyt sitten koko rahalla niihin kenttäkilpailuihin, kerta aloitettiin!" jatkoin vielä innokkaaseen sävyyn. "Ja siihen suurempaan mahtuu kuusi... Vieläkö hankit kolme lisää?" Anton sai sanotuksi, ja katsoi minua mietteliäästi. "Aivan erinomainen idea, kultaseni", totesin leveästi virnistäen. Parempi puoliskoni huokaisi syvään ja parkkeerasi auton tallin eteen. "Tee niin kuin parhaaksi näät", mies totesi ja naurahti lopulta, arvaten jo miten tässä kävisi - vuoden päästä meillä olisi kenttähevosia talli täynnä.

Bonnie asteli trailerista ulos kaikessa rauhassa. Lähdin taluttamaan sitä ympäri pihamaata ja tummanharmaa 3-vuotias hörisi innokkaasti kaikille vastaantuleville olennoille aina tallityöntekijöistä tarhaileviin poneihin. Pysähdyimme lopulta niityn reunalle, josta aukesi upea maisema alas nummien väliseen laaksoon. Bonnie katsoi korvat hörössä jonnekin kaukaisuuteen. "En yhtään tiedä mimmoset maisemat teillä siellä ameriikassa oli, mutta taitaa nämäkin kelvata", totesin naurahtaen. Jatkoimme matkaa maneesin ja kenttien ohi takaisin tallille päin. "Tonne tulee teille kunnon maastoesteradat", kerroin tammalle ja osoitin sormellani ratsastuskenttien takana aukenevia peltoja ja metsiä. Bonnie oli enemmän kiinnostunut minun taskuistani kuin esteradoista, mutta eiköhän sekin aika vielä koita, kun päästään antamaan kaikkemme kunnon kilpailuissa.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com