Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hydra Hood

Ei vielä palkittu

   

© John Harwood - CC BY 2.0

 Kutsumanimi: Hydra  Kasvattaja: Brotherhood
 Rotu, sukupuoli: Belgianpuoliverinen, tamma Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Punarautias, 170 cm  Rekisterinumero: VH19-076-0004
 Syntynyt:
 
23.02.2019, Belgia
3-vuotias 23.03.2019
 Koulutus:
 
Kenttäpainotteinen
ko. Vaativa B, re. 120 cm, CIC3


Kevät 2019 oli alkanut niinkin oudoissa merkeissä, että talliini oli muuttanut kolme amerikkalaista kenttähevosta, olin alkanut seuraamaan lajia silmä tarkkana televisiosta ja tiluksieni ympärille suunniteltiin kovaa vauhtia täydellistä maastoesterataa. Ja tiedoksi kaikille, etten ole aikaisemmin hypännyt oikeita maastoesteitä ollenkaan, enkä varsinkaan suunnitellut ikinä kilpailevani lajissa. Silti olin kymmenettä kertaa tällä viikolla vilkuilemassa belgialaisen kenttätallin kasvattimyyntiä. Tarjolla oli mecklenburgia, branderburgia ja ehtaa belgialaista. Jotenkin kummasti sattui niinkin sopivasti, että onnistuin sopimaan tuon belgialaisen tamman, Hydra Hoodin, saapuvan Walesiin juuri sinä viikonloppuna, kun tallin miehet, oma parempi puoliskoni mukaan lukien, olivat poikien reissulla Lontoossa - jotain jalkapalloon liittyvää. Maanantai aamuna mieheni juoksi kesken aamutallin luokseni, arvaten jo mikä oli homman nimi. "Älä vaan sano, että kenttäpainotteinen", Anton murahti. "En sitten sano", oli vastaukseni. Ja näin saapui kenttähevonen numero neljä minun koulu- ja estehevosia kasvattavaan talliini. Hups.

Hydra on kaikin puolin oikein miellyttävä tamma. Se on leppoisa mutta samaan aikaan menevä luonne, joka lähtee hommiin mielellään ja viihtyy ihmisten kanssa. Se ei tyypillisesti aiheuta ylimääräisiä ohjelmanumeroita eikä harmaita hiuksia, mitä nyt joskus saattaa vahingossa astua varpaillesi tai tönäistä sinut seinää päin - kookkaalla tammalla on meinaan keskittymiskykyä yhtä paljon kuin nelivuotiaalla lapsella. Joskus onnistuu, useimmiten ei. Sitä kannattaakin aktivoida monin tavoin, jotte sen loputonta energiaa ja halua toimia saadaan kanavoitua muuhun, kuin heilumiseen ja jyräämiseen. Hoitaessa Hydra kannattaa laittaa kiinni ja homma on suositeltavaa hoitaa rivakasti, jotta se malttaa ottaa varusteet nätisti päälle.

Pahantahtoinen tamma ei missään nimessä ole, mutta se on vain yksinkertaisesti luonteeltaan niin lapsekas höpsö, että välillä asiat eivät suju ihan oppikirjan mukaan. Hydran kanssa on kuitenkin juuri tästä samaisesta syystä todella hauskaa työskennellä: ikinä päivät eivät ole samanlaisiai, eikä tylsää hetkeä ole luvassa. Hydra kyllä onnistuu kirvoittamaan hymyn huulillesi - jos ei onnistuneella treenillä, niin vähintään jumittamalla päänsä ämpäriin. Tamma on onneksi äärimmäisen rauhallinen, eikä se ajaudu paniikkiin jäädessään kiinni johonkin. Se vain möllöttää ihmeissään, kunnes joku tulee auttamaan. Talvisin tamma joutuu valitettavasti tarhailemaan yksin, sillä kukaan muu tallimme hevosista ei arvostanut, kun Hydra jäi loimia repiessään aina jotenkin kiinni kaveriinsa. Kesäisin se on suuressakin laumassa kaikkien kaveri ja rakastaa leikkipainia kokoistensa tammojen kanssa.

Ratsuna Hydra on suhteellisen järkevä mutta hieman liian kiireinen tapaus. Se ei ikinä säiky tai kyttäile, eikä se ylireagoi apuihin tai ole muutenkaan niin herkkä, että vetäisi herneen turpaansa ratsastajan virheistä. Tässä on kuitenkin se varjopuoli, ettei tamma turhan nopeasti reagoi myöskään pidätteisiin. Varsinkin alkulämmittelyissä Hydra etenee kuin tuli hännän alla ja saattaa jopa esitellä muutamia kevätjuhlaliikkeitä. Treenin edetessä tamman keskittymiskyky ja maltti paranee koko ajan, mutta harvoin se on ihan 100 % rauhallinen saatika sinun ohjailtavissasi. Hydra tulee hyvin avuille ja kuuntelee kyllä, mutta se tykkää sooloilla ja esitellä omia ratkaisujaan tilanteessa kuin tilanteessa, etenkin maastoesteillä. Onneksi tamma on luonnostaan taitava, eikä tee mitenkään typeriä temppuja - ratsastajan onkin parasta vain luottaa siihen, että Hydra itse hoitaa homman kotiin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Helderziende
bwb, 172 cm, rt, BE

KTK-II, KERJ II
ii. Wijs evm
bwb, 172 cm, trt
iii. White Whiskey evm
iie. Mermaid evm
ie. Ginette evm
bwb, 169 cm, vrt
iei. Echt Kennis evm
iee. Good Line evm

e. Courtesan
bwb, 172 cm, prt, BE

KTK-II

ei. First Command evm
bwb, 173 cm, vprt
eii. Commando II evm
eie. First Kiss evm
ee. Unholy Trinity evm
bwb, 172 cm, prn
eei. Trinity Force evm
eee. Holy Tequila evm

 

Syntynyt Varsa Isä
s. 00.00.0000 pv-o/t. Hevosen nimi i. Hevosen nimi

Kilpailukalenteri

KERJ: 0 sijoitusta  
00.00.0000 - KERJ - Järjestäjä - Luokka - 00/00  
ERJ: 0 sijoitusta KRJ: 0 sijoitusta
00.00.0000 - ERJ - Järjestäjä - Luokka - 00/00 00.00.0000 - KRJ - Järjestäjä - Luokka - 00/00

Päiväkirja

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut

Teksti tulee tähän.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com