Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Larissa v.d. Zelos

KV-II, KTK-II

KUOLLUT 8. elokuuta 2019

   

© Gestüt Hämelschenburg / with permission

 Kutsumanimi: Lara  Kasvattaja: Zelos
 Rotu, sukupuoli: Hannoverinhevonen, tamma Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Ruunikko, 167 cm  Rekisterinumero: VH17-011-0057
 Syntynyt:
 
02.02.2017, Saksa
8-vuotias 02.07.2017
 Koulutus:
 
Koulupainotteinen
ko. Grand Prix, re. 100 cm


Larissa v.d. Zelos oli varmaan lähemmäs sadas hevonen, jonka ostin ilman suurempaa tarvetta vain sen takia, että kyseisen kasvattajan varsoja minulla ei vielä ollut. Tietenkin sillä piti olla myös edes jossain määrin kiinnostava suku ja muutenkin hevosessa laatua, mutta mikään jumalatar ei tämäkään ruunikko tuntunut olevan, kun katselin videoita sen irtojuoksutuksesta. Tosiaan videoita, koska enhän minä taaskaan ehtinyt (lue: viitsinyt) raahautua muutaman valtion rajan yli tammaa katsomaan. Lara kutsumanimen saanut tamma saapui kotiin ongelmitta, se oli matkustanut kuin vanha tekijä koko pitkän matkan rekassa ja lautalla. Ratsukoulutus eteni rauhalliseen tahtiin, enkä olettanut, että ruunikosta tulisi ikinä enempää kuin vaativan ratsu. Tamman 6-vuotiskeväällä jokin kuitenkin loksahti paikoilleen ja liike alkoi kehittyä siihen tahtiin, ettei enää taivaskaan ollut rajana - ostan jatkossakin hevoset ilman sen suurempaa tarvetta!

Lara on pähkinänkuoressa kiltti tyttö. Ei jää jälkipolville paljoa kerrottavaa siitä, miten ruunikko paholainen olisi kiikuttanut hoitajia pitkin metsiä tai melkein purrut tallimestarilta sormet ilti, sillä tamma ei tehnyt sellaista edes villeimpinä teinivuosinaan. Laran perinnöksi jää loputon halimisen tarve ja pyyteetön rakkaus niin kaksi- kuin nelijalkaisia eläviä olentoja kohtaan. Ja ruokaan, ei pidä unohtaa ruokaa. Tässä maailmassa ei taida olla mitään, mitä tämä tamma ei herkkujen takia tekisi. Seurallisen ja miellyttämishaluisen luonteensa ansiosta Laralle onkin ollut helppo opettaa kaikkia hauskoja pikkutemppuja. Se osaa muun muassa nostaa pudonneen esineen, esimerkiksi raipan tai hanskan, ja kumartua ottamaan ratsastajan selkäänsä.

Ratsuna Lara on todella nöyrä ja niin sanotusti positiivinen tapaus. Se työskentelee mielellään ja antaa ratsastajalleen loputtomasti armoa: sillä ei mene hermo, jos tehtävät eivät suju, tai avut ovat vähän sinne päin. Se onkin siksi erinomainen opetusmestari niille, jotka eivät opi yliherkiltä raivopäiltä mitään. Lara on suoraan ratsastajansa peilikuva, ja menee juuri niin hyvin kuin siltä vaaditaan. Jos kuski ei keskity, alkaa Larakin päiväunille ja hölköttelee menemään vähän sinne päin. Kun avut tulevat oikein, Lara kyllä suorittaa ihan mitä tahansa, ja tyylillä. Sillä on todella ryhdikäs olemus ja se polkee takajalkojaan erinomaisesti - välillä liiankin hyvin, sillä alkulämmittelyissä etujalat meinaavat joskus jäädä alle. Sitten kun Lara lämpenee ja sen saa edestä kunnolla koottua, se on aivan hurjan hieno ja todella tasapainoinen.

Laran kanssa on mukava hypätä myös esteitä tai lähteä maastoon. Sillä ei ole älyttömästi vauhtia eikä täydellistä tekniikkaa, mutta mielenvirkistystä kaipaavalle Lara on täydellinen valinta hyppykarkeloihin tai luontoretkelle. Varusteetkaan eivät tämän tamman kanssa ole niin justiinsa, sillä voi surutta mennä ilman satulaa tai miksei vaikka ilman suitsiakin - Lara tottelee kyllä ja seuraa ihmisiä vapaanakin kuin koira. Tammaa onkin joskus lainattu hääpareille ja bändeille valokuvauksiin edustamaan "villihevosena". Tosin ainoa villi asia tässä kultakimpaleessa on sen hillitön ruokahalu.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Lalawethika Wolf
hann, 168 cm, trn, FI
ii. Löwentor
hann, 170 cm, trn, DE
iii. Spinnennetz evm
iie. Tagtraum evm
ie. Dorett
hann, 163 cm, km
KRJ II
iei. Donatle Grün evm
iee. Retescha evm

e. Wisteria Prime
hann, 169 cm, rt

KRJ I

ei. Blackbourne Widowmaker
hann, 172 cm, mkrt, UK
KTK-I, KRJ I
eii. Blackbourne Winemaker evm
eie. Blackbourne Amethyst evm
ee. Proinnseas
hann, 166 cm, rt, DE
KRJ I
eei. Pankraz evm
eee. Orlanthe evm


iei. Donatle Grün oli 170 cm korkea, näyttävä mustankimo ori, joka hurmasi kouluradoilla. Ori edusti Saksaa jopa arvokilpailuissa ja sen tilillä onkin MM-kulta ja Olympia-hopea kouluratsastuksen joukkuekilpailuista. Luonteeltaan Donatle Grün ei todellakaan ollut mistään helpoimmasta päästä, vaan orista löytyi säpäkkyyttä ja omaa tahtoa vaikka muille jakaa. Ori periytti jälkeläisilleen erityisesti hyvää liikettä. Donatle Grün jouduttiin lopettamaan 16-vuotiaana pitkälle edenneen kimosyövän takia.

iee. Retescha on musta, 162 cm korkea sirohko hannovertamma. Saksalaisen ratsastajan Gabriela Bernerin itse kasvattama ja kouluttama tamma on kilpaillut parhaimmillaan PSG-tasolla, mutta omistajansa mukaan tamma tähtää tulevaisuudessa vielä korkeammalle. Dorett on Reteschan ensimmäinen varsa, jonka tamma varsoi 4-vuotiaana. Omistaja toivoi varsasta ori, joten syntynyt tammavarsa päätyi myyntiin. Dorettin lisäksi 9-vuotiaalla Reteschalla ei vielä ole muita jälkeläisiä, sillä omistaja ei ole halunnut keskeyttää tamman hyvin alkanutta kilpailu-uraa.

eii. Maksanrautias Blackbourne Winemaker valittiin astumaan Blackbourne Amethyst pääasiassa orin hyvän rakenteen (ja osittain myös värin, vaikkei sitä myönnetäkään) vuoksi. Luonteeltaan ori oli hieman ailahteleva ja ajoittain yksi kiusankappale, mutta sen toivottiin periyttävän jälkeläisilleen enemmän esim. kaikkea muuta. Minkä se tekikin. 173 cm korkea Winemaker kilpaili Grand Prix -tasolla menestyksekkäästi useita vuosia ratsastajansa Tom Jacksonin kanssa aina miehen onnettomuuteen saakka ja koska ori ei tuntunut löytävän yhteistä säveltä uuden ratsastajan kanssa useista yrityksistä huolimatta, päätettiin se siirtää suosiolla jalostuskäyttöön.

eie. Kuvankaunis, 168 cm korkea raudikko Blackbourne Amethyst edusti viimein sitä eleganttia hannoverlinjaa, jota Blackbournen siittola oli havitellut jo useiden vuosien ajan. Vaikka isän puolelta perityt liikkeet ja emän puolelta peritty luonne tekivätkin tammasta täydellisen paketin niin kilpailuja kuin, no, kaikkea muutakin ajatellen, kiersi tamma vain ne muutamat pakolliset kansainväliset koulukilpailut ennen siirtymistään jalostuskäyttöön. Vaikka tamma on periyttänyt jälkikasvulleeen hyvin sekä miellyttävää luonnettaan että liikkeitään, on rakenteen periytys jäänyt pitkälti isäorin vastuulle.

eei. Muun suvun tavoin myös Pankraz-ori on varsin menestynyt kouluratsu, joka on kilpaillut koulukisoissa aina kansallisella tasolla asti. Koko elämänsä Saksassa asunut hannoverinhevonen on nähnyt maailmaa lukuisten kilpailuiden ansiosta, ja tämä on ollut kysytty jalostushevonen myös Saksan ulkopuolella. Rautiaalla orilla on korkeutta 169 senttimetrin verran, ja etenkin orin rautias väritys on periytynyt lähes jokaiselle tämän parista kymmenestä jälkeläisestä. Luonteeltaan Pankraz oli oriksi yllättävän rauhallinen ja yhteistyökykyinen, ja tämä pärjäsi jopa muiden orien kanssa kohtalaisen hyvin.

eee. Orlanthe on sekä kouluratsastuksessa että valjakkoajossa kunnostautunut tamma, joka on luonteeltaan kilpailuhenkinen mutta helposti käsiteltävissä oleva tamma. Rautiaalla tammalla on korkeutta 162 sentin verran, mutta pienestä koostaan huolimatta tässä on yllättävän paljon liikettä kouluradoille ja voimaa vetämään valjakkokärryjä. Lukuisia sijoituksia napsinut Orlanthe toimittaa tällä hetkellä siitostamman virkaa kotitallillaan Saksassa, ja tamman jälkeläisiä on myyty ympäri maailmaa esimerkkinä muun muassa Italia, Suomi ja Kanada.

© Otterley (iei, iee), mori-mori (eii, eie) & Pierre (eei, eee)

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
30.05.2017 - NJ - Adina - hannovertammat - 2/10 - RCH
KRJ: 17 sijoitusta  
02.06.2017 - KRJ - Kultahaiven - Grand Prix - 7/50
02.06.2017 - KRJ - Kultahaiven - Grand Prix - 4/50
07.06.2017 - KRJ - Royal Gear - Grand Prix - 3/39
16.06.2017 - KRJ - Kultahaiven - Grand Prix - 4/50
19.06.2017 - KRJ - Kultahaiven - Grand Prix - 6/50
19.06.2017 - KRJ - Kultahaiven - Grand Prix - 4/50
23.08.2017 - KRJ - Ros Cirein - Grand Prix - 2/30
27.08.2017 - KRJ - Ros Cirein - Grand Prix - 3/30
29.08.2017 - KRJ - Ros Cirein - Grand Prix - 2/30
30.08.2017 - KRJ - Ros Cirein - Grand Prix - 2/30
26.02.2019 - KRJ - Bloomsbury - Grand Prix - 1/30
25.03.2019 - KRJ - Duán Stable - Grand Prix - 1/30
30.03.2019 - KRJ - Duán Stable - Grand Prix - 1/30
31.03.2019 - KRJ - Duán Stable - Grand Prix - 2/30
31.03.2019 - KRJ - Duán Stable - Grand Prix - 2/30
03.04.2019 - KRJ - Duán Stable - Grand Prix - 4/30
07.04.2019 - KRJ - Duán Stable - Grand Prix - 4/30
00.00.0000 - KRJ - Järjestäjä - Luokka - 00/00 

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com