Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lumen Est 21

Ei vielä palkittu

   

© Kuvaaja

 Kutsumanimi: Lumi  Kasvattaja: Yateley Showjumpers
 Rotu, sukupuoli: Hollanninpuoliverinen, tamma Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Voikko, 163 cm  Rekisterinumero: VH17-012-0206
 Syntynyt:
 
08.03.2017, Alankomaat
3-vuotias 08.04.2017
 Koulutus:
 
Estepainotteinen
ko. Helppo A, re. 140 cm


Minulla ei taaskaan varsinaisesti ollut tarvetta uusille hevosille, enkä etsimällä etsinyt tietynlaisia yksilöitä. Vilkaisin muutamaa myynti-ilmoitusta suoraan sanottuna sattumalta, puolinukuksissa aamukuudelta. Ei tarvittu kahvia heräämiseen, sillä silmäni räjähtivät auki, kun huomasin oman kasvattini Sacrament RGE:n myynnissä olevan kwpn-tamman suvussa. Sen isäemä on yksi tärkeimmistä kantatammoistani ja isänisä rakas rescue-ori, jonka koulutin hirviöstä käyttökuntoon. Lumen Est 21 oli jo kilpauransa loppusuoralla, varsonutkin kerran. Mikä täydellinen paketti siis tällaisena myöhäisenä naistenpäivän lahjana itselle! Kun ei se ukko muistanut taaskaan tuoda ruusuja, eikä uutta hevosta... Kaikki pitää itse hoitaa! Lumi oli kyllä erinomainen "pieni" lahja.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Sacrament RGE
kwpn, 167 cm, cre, NL
ii. WW Windholm
kwpn, 170 cm, cre, NL
iii. WW William evm
iie. Derm's Kirlianna evm
ie. Afire Love
kwpn, 160 cm, rtkm, FR
ERJ II, YLA2, KRJ III
iei. White Knight evm
iee. Lunatic evm
e. Kyoto Fall
kwpn, 166 cm, rn
ei. Cortés 12
kwpn, 165 cm, rt
eii. Cabanillas 21 evm
eie. SL Carmina evm
ee. Nagano Flame
kwpn, 167 cm, rn
eei. Firewalker evm
eee. Dear Malina evm


iii. WW William: Tämä kookas cremello ori oli yksi monista WW etuliitettä kantavista hevosista, jotka voivat ylpeästi kutsua huumoristaan ja ulkonäöstään tunnettua Bobricowwya isäkseen. WW William ei tosiaankaan jäänyt isänsä varjoon: se oli vaivaisen sentin matalampi, mutta muuten kuin isänsä kopio, tosin hieman äkäisempi. Orin alku oli todella lupaava: se oli useissa arvosteluissa paras 3- ja 4-vuotiaana ja se osoitti ratsukoulutuksen jälkeen lahjoja erityisesti hyppäämiseen. William kuitenkin päätyi valitettavasti sellaisiin käsiin, joissa sen kyvyt eivät päässeet täysiin oikeuksiinsa. Orin nuori omistaja aloitti Williamin kanssa aktiivisen kilpauran, mutta sitä ehti kestää vain vajaat kaksi vuotta. Omistaja loukkaantui vakavasti kenttäratsastustreeneissä ystävänsä hevosella, eikä enää koskaan uskaltanut nousta takaisin hevosen selkään, vaikka lopulta pitkän kuntoutuksen jälkeen toipuikin vammoistaan. William oli loman aikana ehtinyt jo lihoa ja villiintyä laitumella, eikä nainen edes yrittänyt myydä oria eteenpäin. William sai astua muutamia lähialueen tammoja ennen kuin se ruunattiin ja jätettiin elämään rentoa elämää pihatossa kahden ponin ja yhden toisen puoliveriruunan kanssa. Eleltyään viitisen vuotta pihatossa ori vain varjo entisestä loistokkaasta itsestään, mutta ei se toisaalta tuntunut ruunaa haittaavaan. Williamin omistaja rakasti hevostaan yli kaiken ja otti sen jopa mukaan muuttaessaan Italiaan. Pohjois-Italian vuoristoseudulla William löysi kutsumuksensa maastoratsuna ja siellä se painaa menemään vuorilla turistit kyydissään vielä tänäkin päivänä.

iie. Derm's Kirlianna: Derm's Kirliannan elämä oli yhtä vuoristorataa. Surkeat sattumukset seurasivat toisiaan, mutta välissä esiintyi aina sellaisia loiston hetkiä, että kaikki menneet vaikeudet aina unohtuivat. Kirliannan suku oli todella laadukas ja siltä odotettiin paljon, mutta tamma itse ei ollut valmis kilpauraan kasvattajansa mielestä tarpeeksi nopeasti. Se oli kasvanut niin fyysisesti kuin psyykkisesti muita varsoja hitaammin, joten tamma päätettiin myydä pilkkahinnalla pois jaloista pyörimästä. Kirliannan uusi omistaja oli kuitenkin älykäs ja rento hevosihminen, jolla ei ollut kiire mihinkään. 8-vuotiaana Derm's Kirlianna hyppäsi todella taitavasti 130 cm ratoja kansallisella tasolla ja se osasi myös koulupuolen asiat aina vaativalle tasolle asti. 10-vuotiaana tamma kuitenkin joutui pitkälle sairaslomalle toistuvien niveltulehdusten takia. Sairaslomalla Kirlianna lihoi ja jäykistyi, eivätkä sen taidot olleet enää entisellään kuntoutuksen jälkeen. Tamma omistaja kaipasi kilpakentille ja teki fiksun valinnan myydessään Kirliannan harraste- ja siitoskäyttöön. Pienessä siittolassa lähellä Amsterdamia tamma saikin viettää oikein leppoisasti seuraavat kuusi vuotta. Se ehti varsoa tuona aikana kaksi kertaa ja toisella kerralla tamma sai ihastuttavat kaksoset. Siittolan omistaja päätti kuitenkin vähentää hevosia rahapulassaan ja Derm's Kirlianna kuului niihin hevosiin, jotka saivat lähteä. Raudikko joutui viettämään melko surkeaa kiertolaisen elämää seuraavat pari vuotta. Kukaan ei halunnut jo lähemmäs 20-vuotiasta tammaa. Lopulta Kirliannan onni kuitenkin kääntyi jälleen ja se päätyi ratsastuskouluun alkeisratsuksi. Opetushevosena tamma olikin mitä erinomaisin ja säännöllinen, rento liikunta piti sen hyvässä kunnossa aina 27-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen toistuvat ähkyt kuitenkin alkoivat vaivaamaan tammaa ja lopulta ratsastuskoulun omistaja koki parhaaksi päästää tamma vihreämmille laitumille.

iei. White Knight: White Knight - nimi on täydellinen tiivistelmä sekä orin ulkonäöstä että luonteesta. Lempeä ori ei tekisi pahaa kärpäsellekään ja siksi se onkin monen pikkutytön suosikkihevonen. Kimon ylväs ulkomuoto kerää usein ihastelua ja se nauttii saamastaan huomiosta. Vaikka White Knight ei ole yltänyt kilpailukentillä kaikkein korkeimmille sijoille, se on silti hyvin miellyttävä ratsu. Muulloin rauhallinen ori muuttuu aina hyvin energiseksi tapaukseksi kun nousee satulaan. White Knight on saanut kehuja lennokkaista liikkeistään ja yksi sen bravuuri onkin älyttömän tasainen ravi, joka vuoronperään hämmästyttää ratsastajia. Orilla on myös potentiaalinen pomppu esteradalla, mutta usein liika innostuminen aiheuttaa epäonnistumisia. Kyseessä on kuitenkin hyvin luotettava herrasmies - pukittelu tai muut temput ratsastajan palauttamiseksi ruohonjuuritasolle eivät kuulu sen tapoihin.

iee. Lunatic: Lunatic on hyväluontoinen ja sulavaliikkeinen tamma. Se on oikea työmyyrä, joka jaksaa yrittää uudestaan ja uudestaan aina kun vain pyydetään. Lunatic on luotettava ratsu, sillä se ei hätkähdä pienestä eikä niin suurestakaan maatilakoneesta tai vapaana juoksevista koirista. Tamman kanssa hoitotoimenpiteet on helppo suorittaa, sillä se ei tuhlaa aikaa turhaan pullisteluun tai luimisteluun. Kimolla on ollut hieman iho-ongelmia ja ajoittain jalkavaivojakin, joiden vuoksi se on ollut sairaslomalla, mutta tällä hetkellä tulevaisuus näyttää positiiviselta. Lunatic on tasaisen vahva hyppääjä sekä kouluratsu ja se onkin onnistunut sijoittumaan molempien lajien kilpailuissa.

eii. Cabanillas 21: Cabanillas on samalta kasvattajalta kuin sen menestynein jälkeläinen Cortés. Cabanillas tunnetaan erinomaisena esteratsuna, joka valloitti 160 cm tason jo verrattain nuorena. Sillä on useita sijoituksia kansainvälisistä arvokilpailuista ja se on ollut omiaan tekemään kotimaansa ja KWPN-kantakirjan tunnetuksi myös esteradoilla. Cabanillas on ollut myöhemmin suosittu jalostusori etenkin esteratsujalostuksessa ja sitä on käytetty Alankomaiden lisäksi paljon myös Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Ori on jättänyt erinomaista hyppytekniikkaansa ja hyviä hermoja.

eie. SL Carmina: Carmina on myös KWPN-kantakirjaa edustava tamma, joka kilpaili estekisoissa 140 cm luokissa Alankomaissa. Sillä on teetetty vasta 2 varsaa, joista molemmat ovat osoittaneet erinomaista kykyä esteradoille. Carmina on hieman herkkäluontoinen ja reaktiivinen tamma, joka toimii kuitenkin ratsastaessa hyvin oikeanlaisella ratsastajalla. Sen hermot ja itseluottamus eivät kuitenkaan riitä korkeammille radoille, vaikka kapasiteettia tammasta löytyisi ja sen kanssa päätettiin lopettaa 140 cm luokkiin. Oikeanlaisilla oreilla Carmina näyttääkin tekevän erinomaisia varsoja ja sen jälkeläisistä varmasti kuullaam vielä.

eei. Firewalker: Firewalker on komea musta esteori, joka kilpaili esteradoilla 160cm-tasolla saakka. Firewalker saavutti urallaan useita arvokisavoittoja kansainvälisilläkin areenoilla ja se tunnetaankin erityisesti nopeista uusintaradoista. Orilla on jo useita jälkeläisiä niin KWPN-kantakirjassa kuin muissakin eurooppalaisissa puoliverikantakirjoissakin. Jälkeläisilleen Firewalker on jättänyt etenkin nopeuttaan ja hyviä hermoja.

eee. Sapporo: Nagano Flame on emänsä Sapporon ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa varsa. Sapporo tunnetaan erityisesti esteurastaan kansainvälisillä 160cm-radoilla saakka, mutta siitoskäyttöön raudikkoa ei ole haluttu käyttää sen hankalan luonteen vuoksi juurikaan. Herkästi kuumuva ja hiukan ärtyisä Sapporo on vaatinut ympärillä oleviltaan ihmisiltä pitkiä hermoja, mutta on myös osoittanut kaiken työn sen arvoiseksi suorituksillaan. Sapporo on jo jäänyt kilpailueläkkeelle ja viettää eläkepäiviään kilpakumppaninsa talleilla.

© Sonja (isän puoli), Romilly (emän puoli)
 

Syntynyt Varsa Isä
s. 31.07.2017 kwpn-t. Cor Lumen 21 i. Silbers Taroudant

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
00.00.0000 - Jaos - Järjestäjä - Luokka - Tulos
ERJ: 30 sijoitusta  
19.04.2017 - ERJ - Elm Ponies - 140 cm - 5/30
22.04.2017 - ERJ - Elm Ponies - 140 cm - 4/30
27.04.2017 - ERJ - Elm Ponies - 140 cm - 1/30
28.04.2017 - ERJ - Elm Ponies - 140 cm - 3/30
11.05.2017 - ERJ - Lyon - 140 cm - 5/30
13.05.2017 - ERJ - Lyon - 140 cm - 2/30
02.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 3/30
04.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 4/30
05.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 2/30
10.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 5/30
14.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 5/30
15.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 2/30
17.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 5/30
18.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 2/30
22.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 4/30
24.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 5/30
26.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 5/30
30.06.2017 - ERJ - Kilpailukeskus Ginger - 140 cm - 1/30
01.06.2017 - ERJ - Belja Trakehners - 140 cm - 3/40
09.06.2017 - ERJ - Belja Trakehners - 140 cm - 6/40
10.06.2017 - ERJ - Belja Trakehners - 140 cm - 2/40
08.08.2017 - ERJ - Prime Sporthorses - 140 cm - 1/24
09.08.2017 - ERJ - Prime Sporthorses - 140 cm - 1/24
12.08.2017 - ERJ - Prime Sporthorses - 140 cm - 2/24
26.08.2017 - ERJ - Aittohaara - 140 cm - 4/29
27.08.2017 - ERJ - Aittohaara - 140 cm - 3/29
11.09.2017 - ERJ - Yorca Warmbloods - 140 cm - 1/24
12.09.2017 - ERJ - Yorca Warmbloods - 140 cm - 2/24
17.09.2017 - ERJ - Yorca Warmbloods - 140 cm - 2/24
18.09.2017 - ERJ - Yorca Warmbloods - 140 cm - 1/24

 

Päiväkirja

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut

Teksti tulee tähän.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2019 Daelwyn ♡ - suntuubi.com