Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

le Rêve Onette

KRJ II, KWPN II, YLA3

Kuollut 28. marraskuuta 2019

   

© Midas-Touch Stud / with permission

 Kutsumanimi: Nette  Kasvattaja: Piste VRL-11720
 Rotu, sukupuoli: Hollanninpuoliverinen, tamma Omistaja: Sonja VRL-11911
 Väri, säkäkorkeus: Ruunikko, 166 cm  Rekisterinumero: VH15-012-0126
 Syntynyt:
 
06.02.2015, Alankomaat
8-vuotias 07.05.2016
 Koulutus:
 
Koulupainotteinen
ko. Grand Prix, re. 90 cm


En ole tammaihminen enkä varsinkaan kouluihminen, mutta jostain kumman syystä yllätin itseni silti kaavailemasta varsaa ystäväni Pisteen upeimmista kouluhevosista. Toivoin kovasti saavani isäorin One And Onlyn kaltaisen upean, äijämäisen orin, jonka kanssa saisin nauttia korkean tason kouluratsastuksen huumasta - vaikka esteet ovat siis edelleenkin se juttu. Lievää pettymystä oli havaittavissa, kun helmikuun alussa jaloilleen hoiperteli sen naisellisemman sukupuolen edustaja, mutta jättimäisen kuonopilkkunsa ja nappisilmiensä kanssa Onette-nimen saanut tamma oli kyllä kuolettavan söpö. Nette osoitti kuitenkin myöhemmin olevansa jotain ihan muuta kuin koulutamma. Siitä tuli yksi elämäni tärkeimmistä hevosista, painotuksestaan ja sukupuolestaan viis.

Nette on tamma vain ulkonäöllisesti, ja se on muuten pettämätön fakta. Siltä puuttuvat kaikki tammoille ominaiset luonteenpiirteet: se ei kiukuttele eikä tee numeroa yhtään mistään, se ei ole tippaakaan herkkäsieluinen, eivätkä sen mielialat heittelehdi pms-oireiden tahdissa. Nette on aina valmiina lähtemään mukaan, ja se ottaa kaiken rennosti ja huumorilla, tuli vastaan mitä ikinä. Jos Nette olisi ihminen, se olisi juuri se kaveri, jollet soitat keskellä yötä, kun keksit että roadtrip sadan kilsan päässä sijaitsevalle grillille ja uimaretki siinä ohessa voisi olla paikallaan. Tamma on niin sanotusti imussa, aina ja kaikkialla. Nette on seurallinen ja virkeä tapaus, joka tykkää touhuta. Jos et tarjoa sille tarpeeksi virikkeitä, se alkaa kehittelemään niitä itse omaksi ilokseen - ja mielikuvitusta jos jotain tällä tammalla riittää. Neten portit ja ovet pitää varmistaa kiinni erityislukituksella, ja kaikki ylimääräiset tavarat kannattaa pitää mahdollisimman kaukana innokkaana kaikkeen tarttuvista hampaista.

Ratsuna Nette jatkaa pelotonta, menohaluista linjaansa - ei ole niin justiinsa miten mennään, kuhan mennään. Tamma ei ole turhan herkkä, varsinkaan alkulämmittelyissä. Neten kannattaa antaa aluksi porheltaa menemään ilman ylimääräistä säätämistä, jotta se saa tuulettaa ajatuksensa ja päästää pahimmat energiat ulos. Jos siltä alkaa heti alussa vaatia keskittymistä, luvassa ei ole kuin lopputreenin kestävä tappelu. Nette ei harrasta neitimäistä niskojen nakkelua tai jumittamista, vaan jos sinun vaatimuksesi eivät just nyt yhtään nappaa, se sanoo miehekkäästi suorat sanat ja yrittää hankkiutua sinusta eroon, ilopukkien muodossa. Suuttumaan et tammaa saa, mutta joskus Nette on niin virkeä, etteivät duunit huvita, vaan eteneminen muistuttaa kouluratsastuksen sijaan jänisten kevätkarkeloita.

Kun ylimääräinen virta on päästetty ulos ja työt voivat alkaa, Nette on juuri niin hyvä kuin sen upean suvun perusteella voi olettaa. Kokoonsa nähden se saa askeleensa venytettyä aivan uskomattomiin mittoihin, ja ennen kaikkea tammalla on aivan älyttömän voimakkaat, elastiset liikkeet. Se myös herkistyy treenin myötä aina vain enemmän ja on kaikkein reaktiivisimmallaan juuri ennen loppujäähdyttelyjen aloittamista. Tammalla onneksi riittää myös kestävyyttä, joten sitä voi suruttaa lämmitellä todella pitkään ennen kilpailusuoritusta, jotta radalla voidaan esitellä parasta mahdollista Netteä.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. One And Only
kwpn, 167 cm, trn, GB

KRJ I, KWPN I, YLA2

ii. Navel Stone evm
kwpn, 167 cm, trn
iii. Ferris Wheel evm
iie. Madge evm
ie. La Diva evm
kwpn, 167 cm, trn
iei. Minute Detail evm
iee. Lady of Larkenshire evm

e. Morninghalf Lyna
kwpn, 170 cm, rt, US

KRJ II, YLA2

ei. Lance evm
kwpn, 170 cm, vrt, US
eii. Ladron evm
eie. Missy evm
ee. Adorra evm
kwpn, 165 cm, tprt, US
eei. Abarden evm
eee. Last Sunlight evm


ii. Navel Stone kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastuskisoissa GP tasolla, mutta kuoli jo 10-vuotiaana karattuun tallipihasta tielle ja jäätyään auton alle. Menetys oli talliporukalle suuri ja oria jäätiin kaipaamaan. Käytökseltään ori oli hieman hankalahko ja sen kanssa ei pärjännyt ihan kuka vain, ja hankalan käytöksensä puolesta ori karkuteille pääsikin ja menetti henkensä. Jälkeläisiä Navel Stone kerkesi kuitenkin saada kaksi, joista molemmat ovat menestyneet hienosti GP tason kouluratsastusluokissa.

iii. Ferris Wheel muutti nuorena jo Hollannista Iso-Britanniaan, jossa loppuelämänsä asustelikin. Nuorelle orille oli jo suuret tulevaisuuden suunnitelmat koulukentillä GP tasolla, mikä ei ollut ihme sillä hyvästä suvusta Ferris Wheel olikin. Sen kanssa oli todella mukava työskennellä hoitajiensa mukaan ja kasvattajakin olisi mielellään pitänyt orin itsellään. Muutto Iso-Britanniaan ei kuitenkaan orille ollut menetys vaan se pääsi erinomaisesti kilpailemaan korkean tason luokkiin. Menestyksekkään sijoitusten haalimisen jälkeen, ori käytettiin kantakirjaustilaisuudessa ja kouluratsujen laatuarvostelutilaisuudessa, joista molemmista saatiin 1.titteli. Tämä kuitenkin riitti hyvin tälle oripojalle, joka sen jälkeen pääsi jo viettämään rauhallisia eläkepäiviään 19-vuotiaana.

iie. Madge oli hyvin yhteistyöhaluinen tammaneiti, jonka kanssa oli erittäin helppo tulla toimeen. Madge periyttikin jälkeläisilleen paljon tätä hyvää luonnetta, jonka lisäksi rakenteellisesti erinomainen tamma antoi jälkeläisilleen myös mahdollisuuksia menestyä näyttelyissä. Tamman kanssa käytiin myös itse eniten näyttelyissä, siitostammana olon lisäksi. Se kisasi erilaisissa arvokilpailuissa siihen saakka, kunnes palkintoja oli vinot pinot ja muotovalion arvonimi takataskussa. Tämän jälkeen elämä sai jo hieman rauhoittua ja tamman saavutukset jäivät tähän.

ie. La Diva oli todella persoonallinen KWPN-tamma. Kuuleman mukaan tamman kanssa kykeni työskentelemään lähes kuka vain, mutta herkän suunsa vuoksi vaati ratsastajalta herkät otteet. Diva kisasi GP tason kouluratsastuksessa menestyksekkäästi, mutta vain 6-vuoden kisauran jälkeen se siirtyi jo siitosuralle. Kisaura oli ollut kuitenkin todella antoisa ja sijoja olikin kerääntynyt tällöin jo vajaa 50kpl. Nämä olivatkin Divan viimeiset kisaamiset. Se kuitenkin päätyi vielä vanhalla ikää yleislaatuarvosteluihin, joista tamma nouti hienosti 2.tittelin.

iei. Minute Detail kilpaili todella menestyksekkäästi kouluratsastuksen GP tasolla, isänsä ja jälkeläistensä tavoin. Ori periyttikin jälkeläisilleen paljon herkkyyttään ja temperamenttiaan. Temperamentti ei kuitenkaan ollut ongelma orin kanssa vaan toi hyvää kunnianhimoa kisakentille. 13-vuoden kilpauran aikana Minute Detail saikin hommatuksi vajaa 120 sijoitusta koulukisoistaan. Siitosuralla se olikin ollut tämän ohella jo, mutta siirtyi oriasemalle tämän jälkeen ja sai monta jälkeläistä, jotka myös menestyivät todella hyvin koulukentillä. Vanhuuden päivillä kävi vielä kouluratsujen ja hollanninpuoliveristen laatuarvosteluissa, joista molemmista sai ansaitut 1.tittelit.

iee. Lady of Larkenshire oli todella ihana luontoinen tammaneiti, mutta toimi pääasiassa siitostammana, eikä sen vuoksi saanut juuri haalittua sijoituksia, eivätkä laatuarvostelut olleet juuri tamman kohdalla vaihtoehtokaan. Lady oli kuitenkin puhdasrotuinen hollanninpuoliverinen Alankomaista ja kauniin rautias.

ei. Lance on todella potentiaalinen kouluratsu Yhdysvalloista. Korkeutta siltä löytyy 170cm, jonka Lynakin peri itselleen, kuten myös todella lennokkaat liikkeet ja miellyttävän luonteen. Helppo käsiteltävä Lance onkin, eikä sen kanssa juuri näe huonoa päivää. Kouluratsastuksessa yltää GP tasolle saakka ja on kilpaillutkin monissa arvokilpailuissa nuoruudessaan. Nykyään ori vietteleekin rentoja eläkeläispäiviään.

eii. Ladron ei turhia lupia kysellyt. Tämä, jos voi sanoa, röyhkeäluontoinen oriherra oli ihan eri maata kuin jälkeläisensä, mutta ei myöskään yhteistyökyvyttömyytensä vuoksi juuri saanut jälkeläisiä. Kilpaili menestyksekkäästi PSG tason kouluratsastuksessa, vaikka alkuaikoina kisasi myös hieman GP tason koulussa. Todellinen yhden ratsastajan ratsu.

eie. Missy oli myös hyväluontoinen, mutta kilpaili aktiivisesti vaativan A:n koululuokissa ympärimaailmaa. Ei yltänyt koskaan laatuarvosteluihin tai sen suurempiin tilaisuuksiin. Potentiaalia tamma ei selvästikään perinyt vanhemmiltaan, sillä Missy tuntui eniten viihtyvät tutuissa kotioloissa ja rauhallisessa ympäristössä.

ee. Adorra oli kitti ja lahjakas koulutamma, jolla riitti potentiaalia GP tason kouluratsastusluokkiin. Kilpaili todella aktiivisesti nuoruutensa ja lopettikin kilpailu-uransa vasta 17-vuotiaana. Suuren sijoitusmäärän kanssa tamma saikin sitten huoletta asettua kasvattajansa tallille asuttelemaan. Muutaman varsan Adorra sai, mutta menehtyi yllättäen 19-vuoden iässä ähkyyn.

eei. Abarden oli oikea monitaitaja, kilpailessaan yleispainoitteisesti este- ja kouluratsastuksessa. Esteillä ori pärjäsi 150cm tasolle, kun taas koulussa parhaimmillaan GP tasolle saakka. Ei ollut siis epäselvää että orin kasvattajalla oli selvät kuviot Abardenin tulevaisuuden kannalle, jonka puolesta se vanhuudessa noutkin hyvät tittelit laatuarvosteluista.

eee. Last Sunlight menestyi näyttävästi kouluratsastuksessa, mutta loukkasi yllättäen jalkansa 6-vuotiaana treeneissä, jonka jälkeen se lopetti kilpailemisen kokonaan. Myöhemmällä ikää kilpailemista koikeiltiin hieman jatkaa eläinlääkärin luvalla, mutta pian ilmeni oireita, joiden takia tamma lopetettiin 9-vuotiaana. Jälkeläisiä tamma ei jättänyt jälkeensä kuin yhden.

© Piste
 

Syntynyt Varsa Isä
s. 18.11.2015 kwpn-t. Onella RGE KV-II, KTK-III i. Eucarya Axells
s. 25.12.2015 kwpn-t. Ofelia RGE i. Casanova RGE
s. 01.01.2017 kwpn-t. Oleandra RGE i. Ceraro van de Halor
s. 11.03.2017 kwpn-o. Outlast RGE i. Navone Grey

Kilpailukalenteri

KRJ: 42 sijoitusta, 1 CUP-sijoitus  
14.04.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 2/30
17.04.2015 - KRJ - Rêve de Haussea - Grand Prix - 2/30
20.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 1/30
20.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 4/30
22.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 4/30
25.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 5/30
26.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/30
29.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 4/30
30.05.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 5/30
01.06.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/30
01.06.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 2/30
02.06.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 5/30
05.06.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 2/30
07.07.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 2/30
13.06.2015 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 1/30
18.09.2015 - KRJ - Eucarya Warmbloods - Grand Prix - 4/30
20.09.2015 - KRJ - Eucarya Warmbloods - Grand Prix - 3/30
22.09.2015 - KRJ - Mörkövaara - Grand Prix - 1/33
24.09.2015 - KRJ - Mörkövaara - Grand Prix - 4/33
13.11.2015 - KRJ - Petäjävaara - Grand Prix - 2/46
04.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 4/40
11.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/40
15.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 2/40
18.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 4/40
20.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/40
21.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 4/40
25.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 5/40
25.02.2016 - KRJ - Hukkapuro - Grand Prix - 3/40
02.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 5/30
03.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 1/30
04.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 2/30
07.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 4/30
09.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 5/30
10.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 3/30
10.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 5/30
12.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 2/30
13.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 2/30
16.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 1/30
16.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 5/30
17.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 1/30
19.09.2016 - KRJ - Zonjiet Stud - Grand Prix - 4/30
30.09.2016 - KRJ-CUP - Oldfinion Dressage - Grand Prix - 7/205

Päiväkirja

00.00.0000 Tapahtuma, kirjoittanut

Teksti tulee tähän.

 Virtuaalihevonen / SIM-game horse / Virtuaalitalli / SIM-game stable

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus © Daisy VRL-14508
Taustakuva © Pixabay

©2020 Daelwyn ♡ - suntuubi.com